Medicii și asistenții români plecați în Italia să ajute în lupta cu COVID-19 s-au întors în țară

0
11216

Aeronava C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a aterizat, iar medicii și asistenții români plecați să sprijine medicii italieni în lupta împotriva noului coronavirus s-a întors din infern.

Cadrele medicale au participat în Italia, ăn perioada 07-24 aprilie alături de medicii de acolo la misiuni destinate salvării pacienților cu Covid-19 internați în două unități sanitare și au scăpat cu bine din iadul italian.

Premierul României, Ludovic Orban, aflat pe Baza Aeriană 90 le-a transmis un mesaj pentru curajul și solidaritatea de care au dat dovadă în lupta cu virusul chinezesc, potrivit evz.ro.

„Am ținut să fiu prezent aici, la revenirea în țară a formidabilei echipe care, în mod voluntar, au lucrat în Italia o perioadă de 17 zile. Prin solidaritate, au fost alături de cadrele medicale din Italia și au luptat împotriva Covid-19. Le transmit respectul, aprecierea mea și le mulțumesc că au transmis o imagine frumoasă despre România, nu numai în Italia, la nivel european. Le doresc mult succes în carieră”, a spus acesta.