Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, scrisoare adresată comisarilor europeni :”Situația transportatorilor și a șoferilor este extrem de grea”

0
190

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a trimis o scrisoare, a doua chiar, către Comisarii Margrethe Vestager, Adina Vălean, Didier Reynders și Thierry Breton, prin care le atrage atenția că deși decizia din 24 martie privind deschiderea coridoarelor verzi pentru transportul rutier de marfă a fost o măsură utilă, totuși există numeroase probleme în aplicarea acestei decizii. “Situația transportatorilor și a șoferilor, în această perioadă extrem de grea, este departe de a fi rezolvată. Lipsa de coordonare la nivelul măsurilor naționale, lipsa de informare privind măsurile luate de către statele membre, precum și lipsa procedurilor coordonate de aplicare a măsurilor europene se transformă într-un haos de nedescris pentru șoferi”,  a explicat deputatul european, membru al Comisiei TRAN, în scrisoarea respectivă.

Marinescu mai susține totodată, că măsurile luate de către Statele Membre pentru a reduce transmiterea Covid -19 continuă să afecteze munca șoferilor. “Încă se formează mari blocaje la granițele interne ale Uniunii Europene. Unele state membre nu au aplicat derogările temporare privind obligativatea odihnei în afara cabinei, deși toate facilitățile de cazare sunt închise! Nu doar că șoferii sunt puși în situații imposibile, ba chiar mai primesc și amenzi. Pentru a rezolva această problemă, am solicitat Comisiei Europene să analizeze și să modifice legislația europeană care în această situație particulară îngreunează munca transportatorilor, în special reglementările privind orele de odihnă și tahografele sau organizarea timpului de muncă”, precizează deputatul european.