Modernizarea drumului judeţean DJ 652A, un proiect de peste 9 milioane de euro

0
488

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat ieri, la Palatul Administrativ, contractul de finanţare pentru proiectul cu o valoare totală de 9,2 milioane de euro, derulat cu fonduri europene, care prevede modernizarea drumului judeţean DJ 652A. Alături de preţedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, la semnarea contractului de finanţare au mai participat directorul Direcţiei Afaceri Europene a CJ Dolj, Daniela Băluţă, precum şi Răsvan Zamfir, şeful Biroului Contractare, şi Andrada Piperea, expert contactare, din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, instituţie care gestionează implementarea Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

Proiectul „Eforturi comune pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră“, cu o valoare totală de 9.249.200,85 euro, a fost depus de Consiliul Judeţean Dolj, în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia, şi acceptat pentru finanţare în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria. Valoarea eligibilă a proiectului este de 7.997.947,62 euro, din care 3.998.653,54 euro reprezintă suma aferentă activităţilor implementate de CJ Dolj, respectiv modernizarea drumului judeţean DJ 652A Cârcea (DN 6) – DN 65.  „Din acest moment, intrăm în linie dreaptă cu implementarea demersului pentru care am reuşit, în parteneriat cu Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia, să obţinem fonduri în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria. În perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean Dolj va lansa licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări. Avantajul în cazul drumului judeţean DJ 652A este că deja dispunem de proiectul tehnic, astfel că, odată desemnat executantul, se va putea trece direct la etapa modernizării acestei artere rutiere importante, care conectează două drumuri naţionale, traversează una dintre cele mai dezvoltate comune din judeţul nostru şi asigură un acces mai facil către zona Aeroportului Internaţional Craiova”, a subliniat şeful administraţiei doljene.

„Este un semnal bun pentru Consiliul Judeţean Dolj”

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că valoarea cumulată a acestor demersuri – care includ mai multe investiţii în infrastructura rutieră, dar şi restaurarea unor monumente istorice, crearea unei unităţi de intervenţie în situaţii de urgenţă la aeroport sau dotări cu aparatură medicală – se apropie de 120 de milioane de euro, din care aproximativ 90 de milioane au fost obţinute prin programe ale Uniunii Europene, iar restul prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Este un semnal bun pentru Consiliul Judeţean Dolj, este şi o dovadă a implicării şi eforturilor făcute de profesioniştii din direcţiile de specialitate ale instituţiei, îndreptăţindu-ne să credem că portofoliul proiectelor pentru care am obţinut finanţare va creşte în viitorul apropiat“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.