Ziua Tinerilor Antreprenori

0
88

30 de tineri întreprinzători români, din domenii diferite de activitate, şi-au prezent ieri, la Bruxelles, propunerile pentru construirea unui cadru mai bun de dezvoltare a antreprenoriatului. Ziua Tinerilor Antreprenori la Parlamentul European este organizată de YEAR – Young Entrepreneurs Association – Romania, cu implicarea JEUNE – The Young Entrepreneurs Organization of the European Union şi cu sprijinul EU40 (structura eurodeputaţilor sub 40 de ani). La dezbatere au participa în total peste 100 de tineri întreprinzători din 18 state.

 tineri„România nu duce lipsă de tineri cu idei, dinamism şi curajul de a-şi deschide o afacere. De multe ori însă, ideile se blochează în mecanismele prea complicate de accesare a finanţărilor europene, în diversele obstacole birocratice sau în lipsa de suport european pentru unele domenii. Prin această întâlnire am vrut să creăm o platformă de dialog, să-i aducem pe antreprenori faţă în faţă cu reprezentanţii instituţiilor europene care generează programe pentru ei, cu structuri care îi pot ghida şi cu tineri ca ei, din alte ţări, cu alte experienţe, cu care pot schimba informaţii şi construi conexiuni sau chiar proiecte comune”, a precizat europarlamentar Victor Negrescu.

Se vor crea nu doar afaceri de succes şi locuri de muncă

parlamentComisia Europeană – instituţia responsabilă pentru dezvoltarea de soluţii – va fi reprezentată consistent, prin mai mulţi decidenţi din departamentele care se ocupă de startup-uri şi inovaţie, IMM-uri, investiţii. Participanţii au avut ocazia să le pună întrebări, să expună problemele cu care se confruntă în activitatea lor şi să vină cu propuneri pentru noi politici care să îi susţină mai eficient şi noi instrumente mai bine adaptate la nevoile lor concrete.  Au fost prezenţi de asemenea Goncalo Lobo Xavier, vicepreşedintele Comitetului Economic şi Social European, şi Patrik Kovacs, preşedintele JEUNE (structură ce reprezintă tineri antreprenori din 15 ţări), alături de europarlamentari şi reprezentanţi ai societăţii civile. “Pentru ca tinerii să poată reuşi să-şi pună în practică iniţiativele de afaceri, e nevoie de un mediu antreprenorial sănătos şi stimulativ, care să-i sprijine în toate fazele dezvoltării unei idei, fără bariere administrative nejustificate. În acest fel se vor crea nu doar afaceri de succes şi locuri de muncă, dar şi o cultură antreprenorială care este vitală pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei”, a mai spus deputatul European.