Încătuşat pentru agresarea fostei soţii şi încălcarea ordinului de protecţie

0
82

Un craiovean în vârstă de 60 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, duminică, după ce s-a stabilit că acesta şi-a agresat fosta soţie. Împotriva bărbatului fusese emis şi un ordin de protecţie, având interdicţie de a se apropia de soţia şi nepoţii săi, însă nu i-a păsat. După agresiune a dispărut, poliţiştii craioveni reuşind să-l găsească după aproape o săptămână. Ieri după-amiază, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată care l-a plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

catuseReprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au precizat că, pe 16 aprilie a.c., seara, în  jurul orei 20.00, Ţuţurica Băscrăcea, de 65 de ani, a sesizat prin 112 faptul că a fost agresată de către soţul ei, Ionel Băscrăcea, de 60 de ani, în timp ce se afla la adresa de domiciliu din Craiova. Femeia a intentat divorţ, la sfârşitul anului trecut, şi, în plus, a solicitat şi a obţinut în instanţă şi un ordin de protecţie, bărbatul având interdicţie de a se apropia de soţia şi nepoţii săi.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi încălcarea unui ordin de protecţie în baza plângerii femeii, însă pe Ionel Băscrăcea nu l-au găsit la momentul respectiv pentru a-l audia, bărbatul sustrăgându-se cercetărilor. „În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii craioveni l-au depistat pe bărbatul de 60 de ani, iar în baza probatoriului administrat în cauză acesta a fost a fost reţinut pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Ieri după-amiază bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.