Care pe care, fugind de retrogradare

0
315

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi echipa aflată pe locul de baraj, la patru puncte distanţă, FC Voluntari, care-şi inaugurează cu acest prilej propria arenă, „Anghel Iordănescu”

Arena „Pipera – Anghel Iordănescu” este gata de câteva luni, însă oficialii celor de la FC Voluntari au ales să o inaugureze în Săptămâna Paştelui, la meciul cu Universitatea Craiova. Intrarea este liberă, aşa că toate cele 4.600 de scaune roşii, galbene şi albastre  ale stadionului vor fi ocupate. După victoriile Botoşaniului şi Chiajnei, s-au cam decis echipele care vor retrograda, însă s-a înteţit lupta pentru evitarea locului de baraj, fiindcă primul obiectiv al echipelor aflate în play-out este rămânerea în primul eşalon şi abia apoi îndrăznesc să spere la Europa League. În acest moment, Voluntariul ocupă locul de baraj, iar prima măsură de resuscitare luată de conducerea ilfoveană a fost scoaterea din lot a căpitanului Vasile Matfei. Craiova are un jucător împrumutat la Voluntari, Marius Briceag, care i-ar fi fost util lui Mogoşanu în această perioadă, mai ales că el nu a mai jucat deloc pentru ilfoveni, aceştia preferând să folosească fotbaliştii aflaţi în proprietatea lor.

Daniel Mogoşanu este conştient că meciul de astăzi este unul foarte dificil, deoarece echipa sa este ieşită din formă, are doar un punct luat în ultimele trei meciuri, iar presiunea va fi mare ţinând cont de atmosfera creată cu ocazia inaugurării stadionului. „Ne aşteptăm să fie o atmosferă specială la Voluntari, fiind vorba de inaugurarea stadionului, va fi o presiune mare asupra noastră pusă atât de public, cât şi de echipa adversă. Nu trebuie să ne ghidăm după meciul din tur, când am câştigat clar, fiindcă acum datele partidei sunt altele, va fi foarte greu cu Voluntariul, mai ales că noi venim după o perioadă nefastă, cu un singur punct obţinut în trei meciuri. Forma slabă pe care o parcurgem a fost reflectată de rezultatele modeste din ultima vreme. Clasamentul play-out-ului s-a strâns foarte mult, aproape orice echipă poate retrograda, la fel cum poate şi  prinde locul 7” a spus Mogoşanu, care nu-i poate folosi astăzi pe Straton şi Mateiu,  accidentaţi, şi pe Kay, suspendat. Ivorianul Stephane Acka pare mai optimist. „N-am reuşit să câştigăm de trei meciuri, trebuie să ne concentrăm mai mult şi să obţinem mai multe victorii. Nu ne gândim la retrogradare, ne uităm doar în sus, la locul 7, de care ne despart doar două puncte”.

Statisticile confruntărilor dintre Craiova şi Voluntari: au fost trei meciuri directe, toate în această ediţie de campionat, două dintre ele încheiate cu victorii ale oltenilor şi una cu succesul ilfovenilor. Prima dispută a avut loc pe 28 august anul trecut, FC Voluntari –  Craiova 1-2. Băluţă a deschis scorul, Voduţ, iar Vătăjelu, cel care ieri a împlinit 23 de ani, a decis scorul final, în minutul 87. Cea de a doua întâlnire a avut loc pe 13 decembrie, pe Extensiv şi s-a încheiat cu victoria ilfovenilor, scor 2-1, marcatori fiind Bancu, respectiv Adrian Bălan şi Daniel Pancu. Cel mai recent joc este cel din 6 martie anul acesta, scor 3-0 e „Extensiv”, meci în care Andrei Ivan a izbutit întâia lui dublă în Liga 1 şi a pasat decisiv lui Nuno Rocha, pentru a treia reuşită a partidei. Cei doi antrenori principali, Ionel Ganea şi Victor Naicu, au fost colegi la Universitatea Craiova între 1995-1998, sezoane în care actualul tehnician al Voluntariului a bifat 56 de meciuri şi a marcat 22 de goluri. Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Voluntari – 26 ani şi 7 luni;  Universitatea Craiova – 25 ani şi 6 luni.

Opt echipe au primit licenţa pentru cupele europene

Doar opt echipe din cele 14 aflate în Liga I au primit licenţa pentru ediţia viitoare a cupelor europene, printre formaţiile care vor avea acest drept aflându-se şi Universitatea Craiova. Patru dintre cele opt echipe sunt sigure de prezenţa în Europa, ele evoluând în play-off: Astra, Steaua, Pandurii şi Viitorul. ASA, Petrolul şi CFR Cluj nu au depus dosarul, deoarece se află în insolvenţă, în timp ce lui Dinamo i-a fost respins, întrucât nu a ieşit la timp din starea de insolvenţă pentru a putea evolua în cupele europene. Adversara de astăzi a Craiovei, FC Voluntari, dar şi ACS Poli nu au depus dosarul de licenţă pentru cupele europene. 0 1 2 3