În arest pentru contrabandă cu ţigări

0
111

Un craiovean de 38 de ani a fost reţinut, ieri după-amiază, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinerea de produse accizabile supuse marcării în afara antrepozitului fiscal şi contrabandă, după ce,în urma a două percheziţii efectuate la locuinţa acestuia din Craiova, dar şi la o casă pe care o deţine în Malu Mare, poliţiştii au găsit peste 1.000 de pachete de ţigări pe care s-a stabilit că le cumpărase de la graniţa cu Serbia şi intenţiona să le vândă în Craiova.

În fapt, cercetările efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj într-un dosar penal, au evidenţiat că Buţă Cristian, de 38 de ani, din Craiova, este implicat în traficul cu produse din tutun netimbrate, comercializând ţigările pe piaţa neagră din Craiova şi localităţile limitrofe.

Cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, în cursul zilei de ieri, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţele lui Buţă, situate în Craiova şi Malu Mare, ocazie cu care a fost identificată cantitatea totală de 1.075 pachete de ţigări de provenienţă străină, netimbrate, atât în locuinţa de la Malu Mare cât şi într-o autoutilitară, în compartimente disimulate în bord şi în scaunul pasagerului, făcute special pentru ascunderea ţigărilor.

“Cantitatea de ţigări, având o valoare de piaţă de aproximativ 10.075 lei, precum şi autoturismul folosit pentru depozitarea ţigărilor au fost indisponibilizate şi predate D.R.A.O.V. Craiova. Învinuitul a fost introdus în arest, urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar şef Adrian Căpraru.