Videoclip al Crucii Roșii Române – în finala unui festival internațional de film

0
850
Într-o demonstrație extraordinară de energie creativă și entuziasm pentru a spune povești din domeniul sănătății publice, cea de-a doua ediție a Festivalului de Film „Health for All” (Sănătate pentru toți) al Organizației Mondiale a Sănătății a adunat aproape 1.200 de prezentări de filme de scurt metraj, realizate atât de amatori, cât și de profesioniști, din 110 țări. Dintre acestea, în competiție au rămas 16 titluri la fiecare dintre cele trei categorii de concurs: „Accesul universal la servicii de sănătate”, „Urgențe medicale” și „Stil de viață sănătos”.
Crucea Roșie Română a fost selectată să participe în finala competiției cu un videoclip realizat de echipa centrului său Media, la categoria „Urgențe medicale”. Clipul, intitulat „Crucea Roșie Română – pregătirea pentru dezastre”, are durata de 02:45 minute și surprinde momente din timpul taberelor de pregătire în domeniul dezastrelor, al simulărilor și al competițiilor de specialitate organizate de Crucea Roșie Română cu voluntarii săi.
„Este onorant ca România să fie reprezentată într-un festival internațional de film printr-o producție multimedia realizată de oameni dedicați domeniului umanitar. Întreaga umanitate trece de mai bine de un an printr-o criză sanitară, iar majoritatea producțiilor înregistrate în cadrul competiției au avut ca tema centrală pandemia cauzată de COVID-19. Însă dezastrele nu vin niciodată anunțate, iar efectele acestora ar putea fi mult mai grave în timpul unei pandemii. Acesta este și motivul pentru care echipa Centrului Media al Crucii Roșii Române a ales să participe cu această producție, care promovează ideea de voluntariat, dar mai ales importanța pregătirii voluntarilor, în timp de pace, pentru intervenția în cazul unor situații limită”, a declarat Iulian Bobîrnea, vicepreședinte al Crucii Roșii Române.
Filmele selecționate pot fi vizionate de public prin playlistul YouTube disponibil pe site-ul festivalului, precum și pe canalul de Youtube al Organizației Mondiale a Sănătății. Publicul este invitat să interacționeze prin comentarii sau întrebări. Ceremonia de premiere va avea loc în luna mai 2021, online.
Organizația Mondială a Sănătății va oferi și trei premii speciale pentru: un film produs de un student, un film educațional pentru sănătate destinat tinerilor și un film de sănătate care aduce un omagiu temei campaniei Zilei Mondiale a Sănătății din 2021.