17.000 de copii vulnerabili vor primi „Punguța cu două cărți”

0
464

Asociația OvidiuRo și Kaufland România lansează astăzi cea de-a doua ediție a proiectului „Punguța cu două cărți”, care încurajează lectura începând din primele luni de viață. Obiectivul este ca și copiii din familii defavorizate să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste fragede și să aibă, astfel, un start bun în viață.

La fel ca în anul anterior, proiectul va fi implementat la nivel național în cele mai sărace comunități rurale și urbane, acolo unde ambasadori ai lecturii își doresc să susțină proiectul pe bază de voluntariat. Astfel, 17.000 de copii de 0-3 ani din familii defavorizate vor primi pentru acasă câte o punguță cu două cărți ilustrate, adecvate vârstei lor, iar părinții vor fi informați despre importanța educației timpurii, a frecventării grădiniței de către copii și a cititului alături de aceștia. 1.700 de ambasadori ai lecturii vor participa la sesiunile de formare centrate pe literație oferite de OvidiuRo și vor primi cărți pe care să le folosească în activitățile de lectură pe care le vor organiza pentru aceștia.

Este foarte important să le citim copiilor, încă din primii ani de viață, beneficiile cititului pentru cei mici fiind numeroase, cu efecte importante asupra capacității lor de învățare de mai târziu. Din cărți, copiii învață de trei ori mai multe cuvinte decât dintr-o conversație, de aceea ne dorim să le oferim și să le citim cât mai multe cărți. Suntem onorați și bucuroși să lansăm, pentru al doilea an consecutiv, acest proiect care vine în sprijinul copiilor din comunitățile defavorizate. Fiecare copil merită o poveste și fiecare părinte merită să știe cât este de importantă lectura pentru copilul său”, a declarat Patricia Pușchilă, Director operațional Asociația OvidiuRo.

Prin implicarea civică activă, atât a companiilor cât și a organizațiilor neguvernamentale, copiii din medii defavorizate primesc șanse reale pentru un viitor mai bun, în care pot rupe cercul sărăciei, iar educația are un rol primordial.

Ne bucurăm să derulăm proiectul <<Punguța cu două cărți>> împreună cu Asociația OvidiuRo. Noi salutăm inițiativele educaționale, în special dacă au o abordare integrată și cât mai timpurie. Cititul zi de zi, începând din primele luni de viață, ajută la dezvoltarea intelectului, imaginației, a memoriei și pune bazele unui vocabular bogat”, a declarat Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.