Maternitatea de la Filantropia, spital suport pentru coronavirus. Primăria Craiova cere DSP Dolj şi Ministerului Sănătăţii să se orienteze spre un alt spital din Dolj

0
217

Maternitatea Spitalului Municipal Filantropia ar urma să se transforme în spital suport pentru COVID-19. Primăria Craiova solicită însă autorităţilor competente, în speţă DSP Dolj şi Ministerului Sănătaţii, să ia în calcul posibilitatea alegerii unui alt spital din judeţul Dolj, avându-se în vedere apelurile disperate din partea craiovenilor de a beneficia de asistenţă medicală în condiţii de siguranţă, atât la Maternitate, cât şi la Clinica de Hematologie.

“Maternitatea Filantropia, incluzând secțiile de Ginecologie și Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel național că dispune de condiții deosebite de dotare și spitalizare, dar și de o asistență medicală de excepție. Apelul acestor oameni disperați îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătății. Îl rog pe dl. Secretar de Stat Horațiu Moldovan să încerce să găsească și alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță. De asemenea, Spitalul Municipal Filantropia găzduiește și o Clinică de Hematologie, care deservește pacienții din toată regiunea Olteniei”, spune, într-un apel public, primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Municipalitatea craioveană susţine că, prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Victor Babeș”, a pus deja la dispoziția autorităților competente cel mai mare număr de paturi din țară (436), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, strict pentru a prelua doar pacienții infectați cu coronavirus. Alte 164 paturi sunt pregătite, Primăria Craiova punând la dispoziție un total de 600 de paturi, la cele mai moderne standarde.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu cere, în aceste condiţii, găsirea altor variante la spitale municipale din județul Dolj, cum ar fi Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu din Băilești, Spitalul Orășenesc Segarcea sau Spitalul Filișanilor, care, spun autorităţile craiovene, pot deveni spitale suport pentru pacienții infectați de coronavirus.