Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu: Primul bloc de pe ”Caracal” intră în lucru în acest an

0
463

Primul bloc din cartierul chinezesc de pe strada „Caracal” ar trebui să intre în lucru în acest an. Acolo se vor amenaja de către ANL un număr de 109 apartamente, care vor fi oferite spre vânzare angajaţilor MApN, cu priorirate. Restul vor fi puse la dispoziţia craiovenilor care vor dori să cumpere o locuinţă în acea zonă.

Aflat vineri într-o vizită de lucru în Craiova, ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a promis că primul bloc de apartamente de pe strada Caracal va intra în lucru chiar din acest an, după ce vor fi definitivate toate demersurile aflate acum în derulare. „Dacă la Colegiul Carol I, domnul senator, Claudiu Manda, a insistat foarte mult ca acel obiectiv să fie în programul de guvernare, aici este o promisiune pe care doamna Lia Olguţa Vasilescu a făcut-o şi avem de gând, fiind oameni serioşi şi o guvernare serioasă, ca această promisiune să fie onorată”, a anunţat ministrul Daniel Suciu. Acesta a felicitat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, fost primar al Craiovei, pentru ideea construirii unui cartier de locuinţe. „O felicit pe Lia Olguţa Vasilescu că a avut această idee, la momentul respectiv. S-au întâmplat lucruri care nu au ţinut de domnia sa, doar că promisiunea este promisiune şi nu pot decât să mă bucur că pot să onorez promisiunea colegei mele”, a spus Daniel Suciu.

Proiectul tehnic, reactualizat în două săptămâni

Proiectul tehnic al cartierului de locuinţe de la Craiova se află în curs de reactualizare la ANL şi ar trebui să fie gata în două săptămâni, conform ordinului dat de ministrul Daniel Suciu. „Mie îmi plac termenele scurte, asumate, iar colegii mei din minister s-au învăţat deja cu mine. Am spus că, în două săptămâni, proiectul reactualizat trebuie să fie pe masa noastră şi de aici încolo vă garantez că lucrurile se vor întâmpla exact aşa cum trebuie”, a spus ministrul Daniel Suciu. Acesta a promis că, până la finalul acestui an, un bloc se va afla în şantier. „Până la finalul acestui an, la acest bloc din spatele meu (n.r. – blocul de la stradă) veţi vedea că se fac lucrări în continuare”, a spus ministrul Dezvoltării.

Primele 109 locuinţe vor intra în lucru

Primul care va intra în lucru este un bloc de zece etaje, cu 109 apartamente. Locuinţele vor fi atribuite, cu priorirate, Armatei, iar restul vor fi puse la dispoziţia craiovenilor care vor dori să locuiască acolo. „Prima tranşă de apartamente urmează să fie alocată celor de la MApN. Vom discuta cu reprezentanţii celor de la Armată şi vom vedea dacă sunt convinşi că vor fi atâtea solicitări din partea militarilor. Dacă nu, restul vor fi alocate tuturor tinerilor care vor vrea să locuiască aici, într-o zonă minunată, având în vedere că în apropiere se află Parcul Romanescu, cel mai frumos parc natural din Europa”, a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale.

Olguţa Vasilescu, lobby la minister

Fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a solicitat, din nou, ministrului Dezvoltării să finalizeze acest proiect imobiliar din Bănie. „Este singura promisiune pe care am făcut-o în campania electorală şi nu am reuşit să o onorez până la finalul mandatului meu. L-am rugat pe domnul ministru să ne ajute să înaintăm cu acest proiect să-l finalizăm cât mai repede”, a cerut Olguţa Vasilescu, aflată şi ea la Craiova, alături de o delegaţie de parlamentari doljeni. Fostul ministru a reamintit că şantierul de pe strada Caracal a întâmpinat probleme financiare din cauza unei crize economice prin care a trecut China, cu care se încheiase un protocol de colaborare pentru construcţia locuinţelor de la Craiova. „Aici a fost un parteneriat la nivel guvernamental între România şi China, ca firme din China să construiască acest cartier de 1.800 de locuinţe. Toate blocurile sunt ridicate de la pământ, apoi firma respectivă a dat faliment. Este o promisiune care nu ţine nici măcar de firma din China, în acel an a fost un crash economic în China şi s-a întâmplat acest lucru. Cert este că municipalitatea craioveană a rămas cu 8,5 milioane în vistierie, care este contravaloarea acestor construcţii, unele ridicate până la etajul 6, altele sunt ieşite din pământ, dar nu a început construcţia efectivă pe etaje”, a declarat Olguţa Vasilescu.