Halep, în finală la Australian Open

0
138

Simona Halep a câştigat dramatic semifinala cu germanca Angelique Kerber, la Australian Open, în 3 seturi, scor 6-3, 4-6, 9-7. A fost un meci fabulos, extrem de tensionat. Românca a servit pentru meci la 5-3 şi a avut două mingi de meci la 5-4, în setul decisiv, dar Kerber a salvat situaţia, a luat 3 ghemuri la rând, a făcut 6-5 şi a avut la rândul ei două mingi de meci. Dar Halep le-a salvat şi a egalat apoi la 6-6, după nişte mingi incredibile, multe raliuri dramatice. Halep a avut apoi minge de meci la 8-7, pe serviciul adversarei, însă şi de această dată Kerber a reacţionat ideal. Următorul matchball a fost speculat de Halep, care s-a calificat în premieră în finală la Australian Open, unde o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki. Va fi un meci între primele două jucătoare din claamentul mondial. Daneza are 4-2 la meciurile directe.

În semifinală, românca a atacat tot meciul, a fost jucătoarea care a dominat, dar Kerber, câştigătoare în 2016 la Melbourne, s-a apărat extraordinar. Halep a avut 5-0 în primul set, jucând cel mai bun tenis al ei, Kerber a avut o tresărire de orgoliu, câştigând ghemuri, dar liderul mondial a închis setul cu 6-3.

În partea a doua, Halep a avut mingi de 4-1 ratate, apoi şanse de 5-3 irosite, iar germanca a speculat aceste ratări, gestionând mult mai bine momentele decisive. Practic, mai mult Halep a pierdut setul decât l-a câştigat germanca.

După meci, Simona Halep a declarat: A fost un meci foarte greu, tremur… Ştiam că joacă foarte bine, aleargă mult şi loveşte din toate poziţiile. Nu e uşor să treci prin două meciuri cum am avut eu în acest turneu, dar încerc să rămân calmă, să mă bucur de fiecare moment şi de finală. Sunt mândră de ceea ce am realizat. Vreau să dau tot ce pot în finală”