Open Australia: Simona Halep o bate pe Angelique Kerber în semifinale!

0
182
  • La capătul unei partide de toată frumuseţea, întinsă pe durata a 2 ore şi 22 de minute, în faţa lui Angelique Kerber, nr. 1 mondial Simona Halep şi-a validat dreptul de a accede în finala Open Australia (6-3, 4-6, 9-7), unde o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki şi aceasta în căutare unui titlu de Mare Şlem.

    A fost o partidă intensă, cu un scenariu nebun, în care Simona Halep şi-a respectat statutul de nr. 1 mondial, în faţa unei excelente jucătoare cum este Angelique Kerber (nr. 16 WTA). În setul 3, Simona a servit pentru meci la scorul de 5-3. Dar Kerber şi-a stăpânit nervii şi a realizat 3 game-uri consecutive. La 5-4 Simona a avut 2 mingi de meci, dar le-a ratat. În fine, la scorul de 5-6, Kerber a părut că are iniţiativa. A avut la rândul său două mingi de meci, dar Simona Halep le-a salvat şi a reintrat în joc.

    La scorul de 8-7, Simona Halep a câştigat pe serviciul adversarei, un break de neuitat. Angelique Kerber a atins cel mai înalt nivel al său la acest turneu şi dacă a cedat, a făcut-o psihic, depăşită de combativitatea Simonei Halep, care se află la a treia finală de Mare Şlem din carieră, după cele pierdute la Roland Garros în 2014 şi 2017. În cealaltă semifinală, daneza Caroline Wozniacki a învins-o pe belgianca Elise Martens (6-3, 7-6) şi se află în premieră în finala Australian Open. A pierdut şi ea două finale la US Open, în 2009 şi 2014. Ne aşteaptă o finală, la cea mai înaltă tensiune între nr. 1 şi nr. 2 mondial, câştigătoarea devenind regina tenisului feminin pentru o vreme.