Doljenii pot dona obiecte pentru constituirea expoziției „Copilăria în comunism”

0
370

Uniforme de elevi și de pionieri, fotografii şi imagini video din concedii la munte și la mare, jocurile „Nu te supăra, frate!”, fanioane, insigne, păpuşi „Arădeana”, discuri şi casete cu muzică pionierească, revistele „Șoimii patriei” și „Cutezătorii”, gazete de perete, cărți, caiete – toate vor deveni obiecte cu valoare istorică certă dacă le donați Muzeului Olteniei.

Secţia de Istorie-Arheologie a instituției lansează astăzi Campania „Copilăria în comunism”, prin intermediul căreia invită doljenii să doneze sau să împrumute temporar instituției obiecte din perioada comunistă (1948-1989), în scopul îmbogăţirii patrimoniului cultural muzeal local cu piese relevante şi amenajării unei expoziții temporare în care să fie reconstituită, într-o manieră cât mai fidelă, atmosfera copilăriei din perioada comunistă.

Reprezentanții muzeului spun că procedura de donaţie către instituţie este extrem de simplă, implicând doar prezenţa donatorului (având obligatoriu asupra sa Cartea de Identitate) şi semnarea unei declaraţii de donaţie. Doritorii pot solicita detalii suplimentare la numărul de telefon 0251/417.756 sau prin email: muzeulolteniei@yahoo.com.