16 voluntari internaţionali, implicaţi în proiectul Discover II derulat de AIESEC Craiova

0
336

Discover16 voluntari internaţionali sosiţi în Craiova din ţări precum China, Brazilia, Sri Lanka şi Indonezia sunt implicaţi în proiectul Discover II, adresat elevilor din ciclul primar de la Colegiul Naţional „Carol I” şi derulat de AIESEC Craiova pe durata a şase săptămâni, cu începere din 19 ianuarie a.c.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, voluntarii „le oferă copiilor o deschidere către alte culturi, o educaţie non-formală în vederea dezvoltării unor abilităţi din sfera inteligenţei emoţionale, precum comunicare, lucru în echipă, responsabilitate, conştientizarea propriilor calităţi, ca ulterior aceştia să se poată integra mai uşor în societate”. Sesiunile au ca obiective principale interacţiunea dintre participanţi şi cunoaşterea diverselor culturi, utilizate cu precădere fiind jocurile interactive care dezvoltă creativitatea.

AIESEC Craiova a mai derulat proiectul Discover I, adresat copiilor de la grădiniţe. „Nu cred că pot explica în cuvinte această experienţă. Totul a fost nou şi foarte frumos. Am avut ocazia să întâlnesc oameni minunaţi cu care am format prietenii pe viaţă. Aceştia m-au ajutat întotdeauna la sesiunile cu copiii şi mi-au împărtăşit din experienţa lor ca şi membri AIESEC. A fost cea mai frumoasă experienţă pe care am trăit-o şi cu mare drag sper că voi avea ocazia de a mă reîntoarce în Craiova”, a declarat Rohan, voluntar din India.