Tocmai şi-a sărbătorit cea de-a 64-a aniversare / Costică Donose: „Se întrevede speranţa că Universitatea poate fi din nou o echipă mare“

0
194

DONOSEFostul decar al Craiovei Maxima, Costică Donose, a împlinit joi, 22 decembrie, 64 de ani, prilej ca doi dintre juniorii Universităţii, Denis Guţă şi Ştefan Baiaram, să-l viziteze pentru a-i ura “La mulţi ani” din partea clubului.

Cel supranumit Pele din Bănie le-a povestit “speranţelor” Ştiinţei câteva din momentele magice trăite în tricoul alb-albastru, vorbind, totodată, şi despre echipa actuală: „Una dintre cele mai frumoase amintiri o am de pe Da Luz (n.r. la 0-0 în turul semifinalei de Cupa UEFA cu Benfica, în aprile 1983), când am fost căpitanul Universităţii Craiova. După acel meci fantastic, m-a invitat Eusebio la el în birou pentru a felecita echipa şi a ne oferi câteva suveniruri. Ori la acel 2-2 cu Dinamo, când am marcat ambele goluri şi am jucat fără greşeală, de spuneau cronicarii vremii că la al doilea gol am driblat tot Bucureştiul. Au fost timpuri frumoase, dar acum este important că se întrevede speranţa că Universitatea poate fi din nou o echipă mare. Spun asta pentru că echipa a mers bine în prima parte a campionatului, eu sunt mulţumit de locul ocupat în clasament (n.r. 4). De mult nu a mai mers aşa bine. Sigur, au fost jocuri şi cu bune, şi cu rele. Jocuri câştigate în minutul 90, dar şi pierdute în prelungiri. Însă, de-asta e fotbalul aşa de frumos ş dei iubit. Cu o pregătire bună, minuţioasă, putem să ne batem la podium“, a spus Donose, ale cărui cifre în tricoul Universităţii sunt remarcabile, ca de altfel ale majorităţii componenţilor Craiova Maxima. Născut în Tecuci (Galaţi), Costică Donose are două titluri de campion cu Universitatea Craiova, în sezoanele 1979/1980 şi 1980/1981, şi 4 Cupe ale României, în 1977, 1978, 1981 şi 1983, adunând 396 meciuri în prima divizie, în care a înscris 60 de goluri, şi 26 de partide europene.

În privinţa echipei naţionale a avut soarta lui Ion Oblemenco. Donose nu a avut loc la naţionala mare, având însă 35 de meciuri sub tricolor la juniori şi alte 20 la reprezentativa olimpică.