Forțele de ordine, în stradă de sărbători

0
227

Peste 450 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada minivacanţei de Crăciun pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. Lor li se vor alătura jandarmii doljeni și pompierii, cu toții „pe baricade” în aceste zile. De altfel, la finalul videoconferinței desfășurate ieri, prefectul de Dolj, Sorin Răducan, a declarat că este convins că fiecare șef de structură știe ce are de făcut, astfel încât doljenii să se bucure de sărbătorile de iarnă în liniște.

Până pe data de 28 decembrie 2014, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a dispus măsuri speciale pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Peste 450 de poliţişti doljeni vor acţiona zilnic în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale prin creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, dar şi pentru a fi în măsură să intervină cu celeritate maximă la toate sesizările venite din partea cetăţenilor. Poliţiştii urmează şi acţioneze în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. Poliţiştii de la structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în echipe de siguranţă publică şi în filtre rutiere urmărindu-se depistarea conducătorilor auto care ar fi tentaţi să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în timp ce poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale vor acţiona pentru monitorizarea locurilor şi mediilor cunoscute cu potenţial criminogen şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii care ar putea să îşi petreacă sărbătorile la domiciliul personal. Poliţiştii de investigarea fraudelor vor acţiona în zona marilor complexe comerciale şi în pieţele agroalimentare pentru prevenirea şi combatarea actelor de comerţ ilicite care ar putea aduce atingere intereselor consumatorilor.

De asemenea, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor acţiona pentru depistarea persoanelor care comercializează materiale pirotehnice interzise.

În această perioadă, poliţiştii doljeni se vor afla la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă minivacanţa de Crăciun în linişte, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.