Vin contrafăcut confiscat de polițiștii craioveni

0
308

Polițiștii continuă în aceste zile controalele la unitățile alimentare pentru a verifica dacă produsele comercializate, ce vor ajunge pe mesele craiovenilor de sărbători îndeplinesc condițiile legale și de siguranță alimentară. Astfel, în urma verificărilor făcute luni, oamenii legii au aplicat amenzi de 24.000 lei și au ridicat peste 1.600 litri de vin contrafăcut ce a fost confiscat.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Agricole Dolj și Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Dolj, au organizat, luni, o acţiune, în municipiul Craiova, pentru  prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi a contrafacerii de produse  din domeniul „comercializării băuturilor alcoolice”. În cadrul acţiunii au fost verificați 28 de agenţi economici, iar ca urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au întocmit 3 dosare de cercetare penală şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.000 lei. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 1662 litri de vin şi confiscat alţi 208 litri de vin.

La punctul de lucru al unei societăți din cadrul Complexului Comercial Marlorex din Craiova a fost identificată cantitatea de 1094 litri vin, aprovizionată din Bulgaria, ce urma a fi comercializată către populație, pentru care au existat suspiciuni în legătură cu originalitatea acesteia. Din acest motiv, după primele verificări efectuate împreună cu reprezentanții Direcției Agricole Dolj s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie de băuturi alcoolice contrafăcute. „S-au ridicat de probe din fiecare eșantion de băutură de către reprezentanții Direcției Agricole Dolj, dispunându-se totodată indisponibilizarea cantității de 1094 litri vin”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.