Politicienii spun că stau şi anul ăsta acasă de sărbători

0
334
Teodor Baconschi

Politicienii vor să uite de politică de sărbători, astfel că majoritatea spun că vor petrece sărbătorile în familie, aşteaptă colindători şi fug de tentaţiile mall-urilor. Într-o declaraţie pentru Mediafax, ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a spus că îşi va petrece revelionul în ţară, pe Valea Prahovei, în Predeal sau în Sinaia, în funcţie de staţiunea în care va fi mai multă zăpadă. A doua zi de Crăciun ministrul se va afla pe pârtie în Poiana Braşov: „Luni voi fi pe pârtie, la inaugurarea celei mai mari pârtii construite din 1990 încoace, în Poiana Braşov. Unde e loc de sanie, acolo voi fi şi eu”.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că anul acesta va rămâne în Bucureşti de Crăciun, alături de familie: „După ce am străbătut câteva zeci de mii de kilometri în 2011 şi mi-am petrecut o bună parte a timpului în avioane sau în deplasare, tot ce îmi doresc este să rămân acasă, alături de familie. Am deja câteva cărţi bune pe noptieră şi jinduiesc după tihna de a le citi”.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că abia aşteaptă să ajungă acasă, la Timişoara, de Crăciun, arătând că de ani de zile petrece această  sărbătoare cu familia şi că aşteaptă colindători: „Abia aştept să ajung acasă. De ani de zile, sărbătorile de Crăciun le fac cu familia. Nu am fost plecat niciodată, pentru că mereu sunt în deplasare. Am nepoţi. O bucurie mare este să stai lângă pomul de Crăciun. Mă întâlnesc cu copiii, cu cei din apropiere, cu prietenii şi am, tot de ani de zile, colindătorii tradiţionali, care vin acasă şi îi aştept şi în acest an”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că îşi petrece Crăciunul acasă, cu părinţii, iar Revelionul pe Valea Prahovei.

Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, va petrece Crăciunul acasă, în familie, iar Revelionul cu un grup de prieteni: „Crăciunul, întotdeauna – este o lege nescrisă şi legile nescrise sunt mai puternice decât legile scrise – acasă, cu familia, cu prietenii. Revelionul îl voi face cu un grup de prieteni şi cu fratele, în ţară, în România, un grup de prieteni din şcoala generală şi din liceu. Foarte multe revelioane le fac împreună cu acest grup de 17-18 prieteni, cu care am copilărit pe aceeaşi stradă încă din şcoala generală, din clasa a cincea”.

La rândul său, fostul şef de stat, Ion Iliescu, îşi va petrece sărbătorile „în familie, cu soţia”, ca, de altfel, şi în anii precedenţi.