CM Qatar – analiza celor 4 meciuri de azi

0
288

Azi avem alte 4 meciuri la Mondialul din Qatar. Începem ziua cu Elveția – Camerun, de la ora 12, în grupa G. Viitoarea noastră adversară în preliminariile Euro 2024 depăşeşte constant faza grupelor la turneele finale, în timp ce “leii neîmblânziţi” aspiră la performanţa din 1990, când au atins sferturile Mondialului.

De la ora 15, în grupa H, se joacă Uruguay – Coreea de Sud. Asiaticii l-au recuperat pe starul Heung Min Son şi tind la repetarea performanţei de la celălalt Mondial asiatic, pe care l-au găzduit, alături de Japonia, acum două decenii. Chiar dacă nu-l vor mai avea pe celebrul Byron Moreno alături, coreenii au terminat precedentul Mondial cu o victorie contra Germaniei şi speră să păstreze trendul altor echipe din Asia, precum Arabia Saudită şi Japonia. Uruguay are un lot valoros, cu veteranii Suarez, Cavani, Godin, Caceres sau Muslera, dar şi cu noile vedete impuse în fotbalul european, Valverde, Darwin Nunez şi Betancur.

De la ora 18, Ronaldo intră în scenă, în Portugalia – Ghana, în grupa H. Lusitanii au unul dintre cele mai puternice loturi de la acest Mondial, dar depinde dacă Ronaldo va fi un balast pentru ei sau îi mai poate ajuta. Ghana îi are şi acum în lot pe fiii lui Abedi Pele, fraţii Ayew, dar vedetele sunt acum Partey, de la Arsenal, Inaki Williams, de la Bilbao, pe al cărui frate l-am văzut ieri jucând pentru Spania, şi Kudus, atacantul lui Ajax, care a impresionat cu şuturile sale în Champions League.

Ziua se încheie cu meciul-vedetă, de la ora 21, în grupa G, Brazilia – Serbia. Deţinătoarea recordului de titluri mondiale a avut mereu echipă puternică şi nici acum nu este altfel. Cele două echipe s-au duelat şi acum 4 ani la Mondialul din Rusia, iar sud-americanii s-au impus cu 2-0, goluri Paulinho şi Thiago Silva. Serbia a avut preliminarii fantastice, vine cu un lot solid, dar obişnuieşte să dezamgească la turneele finale. Vlahovic şi Milinkovic Savic, starurile din Serie A, vor fi pe teren.