Baschetbaliştii Craiovei, la primul eşec în grupele FIBA Europe Cup

0
350

După ce şi-a asigurat prezenţa în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, câştigând primele patru meciuri din grupa H, SCM Universitatea Craiova s-a relaxat şi a fost învinsă fără drept de apel, pe teren propriu, scor 81-102 (23-25, 15-28, 20-20, 23-29), de HAKRO Merlins Crailsheim. După ce oltenii câştigaseră în tur, în Germania, nemţii şi-au luat revanşa în Sala Polivalentă din Bănie, în faţa a 1.000 de spectatori. Formaţia din Bănie n-a mai fost dispusă la o luptă totală, fiind depăşită la capitolul recuperări, germanii având şi o precizie remarcabilă la aruncările de la distanţă (12 din 24, pentru un procentaj de 50 %). Au jucat pentru SCMU Craiova: Nikolic 18p, Watson 13, Edwards 13, Mijovic 13, Hopkins 8, Flanningan 8, Palmi 5, Blaj Voinescu 3, Ţîbîrnă.

„Meci foarte greu, am avut mari probleme pe tranziţia defensivă, am avut un handicap mare la pauză şi ne-a fost greu să revenim. Ştiam cum joacă, că sunt o echipă ofensivă, marchează mult, dar nu am mai o evoluţie la fel ca în tur, în Germania, când i-am ţinut la 63 de puncte. Trebuie să uităm acest meci cât mai repede” a declarat la final antrenorul ucrainean al SCM Universitatea Craiova, Vitaly Stepanovski.

Oltenii sunt calificaţi în faza următoare, dar au nevoie de un succes cu Norrkoping Dolphins în ultima etapă, în deplasare, pentru a fi siguri de prima poziție în grupa H. Dacă nu se impun în Suedia, jucătorii lui Stepanovski pot termina primii dacă Voluntariul câştigă cu Merlins.

Tot în grupa H din FIBA Europe Cup, vicecampioana României, CSO Voluntari a învins în deplasare, formaţia suedeză Norrkoping Dolphins, scor 77-70 (40-41). CSO Voluntari, care tocmai s-a despărţit de antrenorul principal Saşa Ocokolic, l-a avut pe bancă pe Dan Ioan, iar ca principali marcatori pe: Gotcher 21 de puncte şi Larrier 12p. În ultima etapă, peste o săptămână, Voluntariul joacă acasă cu HAKRO Merlins Crailsheim, câştigătoarea urmând să se alăture Craiovei în faza a doua a grupelor. Clasamentul grupei H, după 5 etape: 1. SCMU Craiova 9p, 2. HAKRO Merlins Crailsheim 8p, 3. CS Voluntari 8p, 4. Norrkoping Dolphins 6p.