Ronaldo şi Ibrahimovici ridică Italia la superlativ

0
589

Chiar şi dacă nimeni nu ar fi acordat o şansă unuia dintre cele două staruri ale fotbalului mondial, că îşi pot continua cariera la cel mai înalt nivel, Zlatan Ibrahimovici (39 de ani) şi Cristiano Ronaldo (35 de ani),  traversează perioade extraordinare în campionatul italian, vârste şi performanţe neîntâlnite până acum la alţi jucători de top înaintea lor.

Cei doi joacă pentru AC Milan, respectiv Juventus Torino pe când alte legende ale fotbaluluinîn perioada pe care o traversează evoluau la echipe obscure sau erau retraşi, în cazul lui Ibrahimovici: Ronaldinho- Fluminense, Iniesta-Vissel Kobe, Ronaldo-Corinthians.

În momentul de faţă, Lionel Messi considerat de mulţi cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, pare să coboare ştafeta, şi să îi permită portughezului să îşi consacreze poziţia în clasamentul mondial, fapt ce demonstrează competiţia în care este angrenat Ronaldo, la vârsta de 35 de ani. Ibrahimovici şi Cristiano Ronaldo aub reuşit să treacă peste limitele impuse de fotbalul modern şi să demonstreze adevărata parte a fotbalului din afara terenului, profesionalismul.

Fostul său coleg, Benatia declara în trecut o întâmplare cu fostul câştigător al Balonului de Aur:“Când am ajuns, el s-a schimbat și a plecat la sală, singur. Atunci m-am gândit: ‘Doamne, tipul nu este normal!’. Am ajuns să îl respect și mai mult decât înainte. Și-a dedicat toată viața fotbalului”

Maigan, fost component al lotului celor de la PSG a povestit şi el la rândul lui o întamplare cu privire la caracterul suedezului, şi la aptitudinile sale fizice:” Eram la un antrenament și Zlatan mi-a tras un șut la poartă. Nici Buffon nu ar fi putut să apere mingea lui, a tras cu “400 km/h”, nimeni nu ar fi putut să o apere. S-a uitat la mine și mi-a zis “ce portar slab”. Câteva secunde mai târziu, a tras din nou, iar foarte bine, dar am putut să apăr. Nu m-am putut abține și i-am zis “ce atacant slab”. S-a uitat la mine cu figura lui supărată, dar nu a spus nimic. Odată ce s-a terminat antrenamentul, a venit la mine în vestiar. Mi-a zis: “Îmi place cum ești, ai personalitate, ține-o tot așa”.