Peste 15.000 de puieţi plantaţi la Greceşti şi Rojişte

0
418

plantatPeste 500 de voluntari au plantat împreună peste 15.000 de puieţi în comunele Greceşti şi Rojişte. Cei 12.500 de puieţi sădiţi la Greceşti vor reduce riscul de alunecări în zonă. Pe de altă parte, cei 2.773 de puieţi plantaţi la Rojişte vor crea, în timp, parazăpezi naturale, adevărate perdele de protecţie.

În data de 19 noiembrie a.c., „Plantăm fapte bune în România”  a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au dus la inundarea suprafeţei respective). La nivel naţional, aproape 4.100 de voluntari au împădurit o suprafaţă de peste 42.2 hectare. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

„Viitorul unei naturi ocrotite pas cu pas, nu schingiuite pom cu pom, început în Dolj în anul 2015 prin implicarea iniţiativei Plantăm fapte bune în România, continuă şi astăzi. Peste 500 de voluntari au plantat împreună mai mult de 15.000 de puieţi în comunele Greceşti şi Rojişte, adică au plantat împreună fapte bune care nu vor rămâne nerăsplătite. Și nu va fi doar o şansă pentru natură, ci şi una pentru noi înşine de a învăţa din greşelile trecutului, de a ocroti bunurile prezentului şi de a construi corect viitorul!”, a precizat Marlena Melinescu, coordonator judeţean Dolj.

Diplome pentru voluntari

Voluntarii participanţi vor primi în urma activităţii de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul partenerilor instituţionali Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Asociaţia CREȘTINI a fost organizatorul iniţiativei în judeţul Dolj. Partenerii locali au fost Direcţia Silvică Dolj, Primăria Greceşti,  Primăria Rojişte, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, Asociaţia San-Eco-Med şi Școala Postliceală Ecologică “Sfântul Vasile” Craiova. Au participat cu voluntari: Asociaţia Creştini – Craiova, DB Schenker, Unicredit Leasing, Netrom, Hella, Ford, Unicredit Bank, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie – Silvicultură, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură, Școala Postliceală Ecologică „Sf. Vasile” Craiova, Școala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Societatea Studenţilor Medicinişti – Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Școala Postliceală sanitară SAN-ECO-MED Craiova, Școala Gimnazială Greceşti,  Școala Gimnazială Rojişte, Eco Școala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, Eco Școala Gimnazială Coşoveni,  Eco Școala Gimnazială “Sf. Dumitru”, Eco Grădiniţa “Nicolae Romanescu”, Eco Grădiniţa “Dumbrava minunată” şi Liceul „Matei Basarab” Craiova.