Neymar riscă doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro

1
47

neymarParchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro pentru Neymar, starul brazilian al Barcelonei, în dosarul transferului său de la FC Santos. De asemenea, fostul preşedinte al echipei FC Barcelona, Sandro Rosell, riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Potrivit parchetului, contractul prin care Neymar a primit o plată anticipată 40 de milioane de euro de la Barca, în 2013, pentru a refuza toate ofertele unor cluburi concurente, „a afectat piaţa liberă a transferurilor de jucători de fotbal, împiedicând ca fotbalistul să intre pe piaţă conform regulilor concurenţei libere”.

În cazul lui Josep Maria Bartomeu, procurorul a cerut ca acuzaţiile să fie îndepărtate pentru lipsă de probe.

Cu toate acestea, Bacelona va trebui să plătească o amendă de 8,4 milioane de euro, iar clubul brazilian Santos, de la care a fost transferat atacantul, 7 milioane de euro.

Potrivit El Pais, procurorul Jose Perals a solicitat, de asemenea, doi ani de închisoare pentru tatăl lui Neymar şi un an pentru mama sa, amândoi acuzaţi de corupţie în afaceri.

În Spania, pedepsele inferioare sau egale unei întinderi de doi ani sunt rareori executate, mai degrabă doar în cazuri de recidivă.

Comments are closed.