Doljean judecat pentru omor asupra unui membru de familie

0
102

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus, ieri, începerea judecării procesului bărbatului de 55 de ani, din comuna Dobreşti, care, în luna august, pe fondul geloziei, şi-a omorât în bătaie soţia, pentru că o bănuia că-l înşeală. Pentru omor asupra unui membru de familie, infracţiunea de care este acuzat, bărbatul poate primi între 15 şi 25 de ani de detenţie.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Ion Verde şi-a omorât în bătaie soţia, pe Crina Verde, de 50 de ani, la locuinţa comună, din satul Murta, comuna Dobreşti. Anchetatorii au fost anunţaţi pe 24 august a.c., în jurul orei 3.00, că în locuinţa familiei s-a petrecut o tragedie. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi procurori s-a stabilit că Ion Verde, după ce a consumat din plin băuturi alcoolice şi s-a îmbătat, pe fondul geloziei, suspectând-o că-l înşeală, a luat-o la bătaie pe soţia sa, lovind-o repetat cu pumnii şi picioarele până când aceasta nu a mai mişcat.

Medicii de pe ambulanţa solicitată la faţa locului n-au mai putut decât să constate decesul femeii. În urma autopsiei, medicii legişti au stabilit că femeia avea leziuni din cap până-n picioare (traumatism cranio-cerebral, fracturi costale etc.) rezultat al agresiunii suferite. Autorul a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat de procurorul de caz şi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 25 august, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior de instanţă.

Pe 15 octombrie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar după ce a fost analizat în procedura de cameră preliminară, judecătorii au decis, ieri, să înceapă procesul, constatându-se legalitatea activităţilor desfăşurate în cauză de anchetatori: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 813/P/2015 din data de 15.10.2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu privire la trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Verde Ion, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauza cu nr.813/P/2015 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune începerea judecăţii în cauză. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 23 noiembrie 2015. Menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Verde Ion”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.