„New PNL” îşi face strategia pentru viitoarele alegeri

0
178

Deputatul Ionuţ Stroe, flancat de doi tineri – Andra Safadi şi Cosmin Gherghe – a dat ieri semnalul că „New PNL” este pregătit de schimbări majore. Votul din 16 noiembrie a fost decriptat de tinerii liberali, care au ajuns la concluzia că victoria lui Klaus Iohannis s-au putea repeta la alegerile parlamentare şi locale din 2016 doar dacă se fac schimbări majore de strategie, de mentalităţi şi de compartament în raport cu alegătorii.

         „Larga participare a societăţii la votul din turul al-II-lea al alegerilor prezidenţiale a fost semnalul clar că electoratul doreşte altceva. Orice societate democratică are numai de câştigat după un vot cu largă majoritate. La un moment dat eu chiar am avut un proiect de lege prin care propuneam votul obligatoriu. Rezultatul acestor alegeri a demonstrat că am avut dreptate. Ele au arătat că se doreşte în mod clar transformarea societăţii în care trăim….”, a subliniat deputatul Ionuţ Stroe.

         Parlamentarul doljean a mai spus că partidele politice, oamenii politici care pretind că sunt depozitarii acestui vot se înşeală. „Nu ei sunt beneficiarii acestui vot. Aceşti oameni, cetăţenii au dat un CEC în alb partidelor politice. Nu sunt demagoc şi nu vreau să spun că victoria lui Klaus Iohannis este a vreunui partid politic şi mă refer aici, inclusiv la partidul meu. Nu, partidele trebuie să mai lucreze mult, să se reformeze şi poate vom avea un rezultat mulţumitor în 2016”, a mai completat Ionuţ Stroe.

         Liberalii au mai discutat ieri despre solidaritatea de care au dat dovadă românii, la 16 noiembrie. „Este un moment din care cu toţi trebuie să învăţăm. Niciodată nu am avut o solidaritate mai mare la vot. Noi românii ne-am ţinut spatele unu, altuia. Românii s-au simţit solidari la aceste alegeri şi aşa trebuie să rămânem. Mediul politic trebuie să se reformeze şi societatea în ansamblul ei. Aşteptările lor trebuiesc să fie confirmate. Din acest dialog societatea are de câştigat enorm”, a conchis parlamentarul doljean.