16.000 de euro pentru sărbătorile craiovenilor

0
158

Primăria Craiova le propune aleșilor locali să se asocieze cu o firmă din Buzău pentru organizarea sărbătorilor de iarnă. Societatea solicită, cu titlu gratuit, esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” pentru amenajarea „Orășelul Copiilor” și oferă la schimb petrecerea de Revelion.

 

Consilierii municipali au spre aprobare, pe ordinea de zi a ședinței de joi, un proiect de hotărâre prin care se propune asocierea cu o firmă din Buzău pentru organizarea sărbătorilor de iarnă. Conform raportului care însoțește acest proiect, SC Pink Park primește, la solicitarea sa, amplasamentul de pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu” unde intenționează să amenajeze „Orășelul Copiilor”. În cererea adresată municipalității de către patronul acestei firme, Adrian Prunaru, se precizează că spațiul trebuie să fie oferit gratuit de către municipalitate, urmând ca societatea să se ocupe de decorarea orășelului pentru copii.

„Orășelul Copiilor” pe esplanada TNC

Autoritățile locale menționează în proiect că Primăria Craiova nu va fi angajată la nici un fel de cheltuială pentru organizarea evenimentelor dedicate acestor sărbători. „Orășelul Copiilor” va fi amenajat de către firma din Buzău, pe esplanada TNC, în timp ce, în Piața Prefecturii, va fi amenajat un mini-târg de Crăciun cu căsuțe din lemn. Acestea vor fi puse la dispoziția comercianților interesați de către RAADPFL Craiova. Sosirea lui Moș Crăciun în mijlocul copiilor va fi organizată atât în „Orășelul Copiilor”, cât și pe patinoarul artificial care este amenajat tot în Piața Prefecturii.

Nici un ban de la bugetul local

Reprezentanții municipalității spun că nici pentru petrecerea de Revelion nu va fi nevoie ca Primăria Craiova să cheltuiască vreun ban de la bugetul local. Înțelegerea cu SC Pink Park presupune ca autoritatea să îi ofere gratuit esplanada TNC, iar agentul economic va organiza, pe cheltuiala sa, petrecerea oferită craiovenilor în noaptea dintre ani. În cererea trimisă municipalității, patronul firmei avansează suma de 16.000 de euro pe care intenționează să o cheltuiască pentru acest eveniment, dar fără să ofere mai multe detalii. În raport, autoritățile locale precizează însă că va fi vorba de un spectacol muzical, cu artiști din țară, și nelipsitul foc de artificii.