Un mort şi patru răniţi în accidentele din week-end

0
165

Un bărbat a murit şi alţi patru au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru îngrijiri medicale în urma unor accidente de circulaţie petrecute pe drumurile din judeţ, la acest sfârşit de săptămână. În ambele cazuri şoferii vinovaţi sunt tineri, unul dintre neavând nici permis de conducere.

Cel mai grav dintre evenimente s-a petrecut în Filiaşi, vineri seara, în jurul orei 19.00. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că, pe DE 70 în faţa spitalului Filiaşi, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane şi rănirea alteia. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei Filiaşi, care, din primele cercetări efectuate a stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei. A rezultat că, Traian Dobre, de 19 ani, din Filiaşi, în timp ce conducea un autoturism marca Lancia, înmatriculat în Anglia, pe DE 70, în faţa spitalului Filiaşi, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare şi a lovit din spate autoturismul Ford Focus condus de Ion Sîrbu, de 47 de ani, din comuna Ţînţăreni, judeţul Gorj, pe care l-a proiectat în afara părţii carosabile. Fordul scăpat de sub control i-a lovit pe Gheorghe Rovenţa, de 54 de ani şi pe Mihai Dogaru, de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care mergeau pe jos, pe marginea şoselei, bărbatul de 54 de ani pierzându-şi viaţa în urma leziunilor suferite. Cel de-al doilea a fost mai norocos, scăpând cu traumatisme care nu-i pun viaţa în primejdie, şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. „Poliţiştii rutieri au întocmit în cauză dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat agent principal Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Trei răniţi după ce au intrat cu maşina în gard

Tot vineri, la ora 13.15, lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Bechet au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 cu privire la faptul că, pe DN 55, în localitatea Piscu Sadovei, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit, în urma cercetărilor, faptul că Romică Ungureanu, de 21 de ani, din comuna Sadova, în timp ce conducea un autoturism Opel Astra, din direcţia Craiova către Bechet, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit în gardul unui imobil. În urma impactului, atât conducătorul auto, cât şi Demis Olteanu, de 19 ani şi Giani L., de 16 ani, ambii din Sadova, pasageri în autoturismul implicat în accident, au suferit leziuni corporale uşoare fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.  De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul de 21 de ani nu posedă permis de conducere, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism fără permis de conducere, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.