Prof. univ. dr. Sorin-Mihai Cîmpeanu, Doctor Honoris Causa

0
38

Senatul Universităţii din Craiova, la propunerea Facultăţii de Horticultură, va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu (Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti), joi, 26 octombrie 2017, ora 11:00, în Sala Albastră.

Cu această ocazie, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu va susţine disertaţia „Evoluţia învăţământului superior horticol în contextul general al învăţământului superior românesc”.

Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava” (Bucureşti, 1986), Sorin Mihai Cîmpeanu este doctor al Universităţii de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului. Este autor/coautor a 16 cărţi /capitole şi a peste 100 de articole ştiinţifice în apărute publicaţii ştiinţifice de profil, dintre cele mai prestigioase.

În anul 2002, a primit Premiul Naţional In Hoc Signo Vinces, acordat pentru activitatea de cercetare de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, în anul 2004 a primit Medalia Meritul pentru Învăţământ, acordată în anul 2004 de către Preşedinţia României, iar în anul 2013 a primit distinctia Personalitatea anului pentru o Românie europeană, acordată de CASA EUROPEI.

Pe lângă activitatea didactică şi academică, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu şi-a asumat şi o carieră manageriala si guvernamentală la cel mai înalt nivel. În perioada 2003 – 2014 a fost vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în Cercetare Biotehnol. A fost de două ori preşedinte al Comisiei IRVA, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) (septembrie 2012 – ianuarie 2015, respectiv noiembrie 2015 – iunie 2016). În perioada 2013 – 2014 a fost preşedinte al Consorţiului Universităţilor de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Din decembrie 2014 şi până în noiembrie 2015 a fost ministrul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice. In noiembrie 2015 a fost prim-ministru interimar al României.

În prezent, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu este rector al Universităţii de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, membru al Parlamentului României şi preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei.