Craiova se înverzeşte cu arbori Paulownia

1
384

Mai mulţi arbori Paulownia sunt plantaţi, în această toamnă, pe spaţiile verzi din Craiova. Municipalitatea craioveană spune că acest tip de arbore va oferi mai multă umbră, datorită coronamentului, şi va înfrumuseţa zonele publice, datorită eleganţei florilor sale. 

În „Parcul Tineretului„ şi în „English Park„, angajaţii regiei au început să planteze bulbi de lalele şi narcise, iar în cartierul Craioviţa Noua şi pe bulevardul „Decebal” sunt sădiţi frasini şi tuia. Arborele care va face senzaţie este însă Paulownia, un arbore ornamental care va fi plantat pentru prima dată în Bănie. Primele exemplare se vor întâlni în zona centrală, cuprinsă între Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Universitate, în parcarea teatrului, pe strada „A.I.Cuza”, la Muzeul Olteniei, precum şi în Parcul Tineretului.

Oxigenează aerul şi alungă ţânţarii

Cunoscut şi sub denumirea de „arborele prinţesei”, despre Paulownia specialiştii spun că este un arbore ornamental întâlnit în marile grădini din Europa, îndeosebi în Franţa. Înfloreşte spectaculos în lunile aprilie şi mai, iar în timpul verii este verzi şi foarte umbros datorită taliei mari pe care o poate atinge într-un timp scurt. Arborii Paulownia sunt extrem de utili pentru oxigenarea aerului. Se spune că, prin coronamentul lor bogat, pot absorbi 1.200 tone de dioxid de carbon pe an, adică echivalentul noxelor emise de un automobil la parcurgerea unei distanţe de 100.000 de kilometri. O altă calitate specială a acestor arbori ornamentali este că alungă ţânţarii.

1 COMENTARIU

  1. Moțîrliche, ești dusă cu pluta??? ”Paulownia, un arbore ornamental care va fi plantat pentru prima dată în Bănie” Să fii tu sănătoasă, Paulownia EXISTĂ de mult timp în Craiova. Pfff, și te-au plătit, pentru articolul ”senzațional”???

Comments are closed.