Mandat pe 29 de zile pentru unul dintre bărbaţii implicaţi în scandalul din Valea Roşie

0
84

Unul dintre cei doi craioveni de etnie romă implicați în scandalul de marți după-amiaza, din cartierul craiovean „Valea Roșie”, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, ieri după-amiază, sub acuzația de ultraj la polițist și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Asta pentru că, în timp ce încercau să-l imobilizeze pentru a-l duse la sediul Secției 3 Craiova, bărbatul a lovit un polițist. Fratele său este cercetat, în continuare, în stare de libertate.

După ce au finalizat audierile în cauză și au luat legătura cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, marți seara, târziu, polițiștii Secției 3 Craiova l-au introdus în arestul IPJ Dolj, pe bază de ordonanță de reținere pe 24 de ore pe unul dintre romii implicați în scandalul petrecut marți după-amiază în cartierul craiovean ”Valea Roșie”. Este vorba despre Sorin Cîrstînă, zis Bobi, de 29 de ani, în sarcina căruia s-a reținut și infracțiunea de ultraj, pentru că l-a lovit pe unul din polițiștii care încerca să-l imobilizeze ca să-l ducă la secție.

Reamintim că, marți după-amiază, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi de mai mulți locatari, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Valea Roşie, în faţa Complexului Vechi, mai mulţi tineri tulbură ordinea şi liniştea publică. Era vorba despre o petrecere a unor persoane de etnie romă, care se transformase în scandal, în plină stradă. La faţa locului a fost dirijată o patrulă de ordine publică aflată în serviciu, polițiștii ajunși la fața locului au fost nevoiți să cheme întăriri, întrucât scandalagiii au devenit violenți, refuzând legitimarea, într-un final oamenii legii reușind să-i încătușeze, după ce au folosit și sprayul iritant-lacrimogen, pe Sorin Cîrstînă, de 29 de ani şi pe fratele său, Marius Cîrstînă, de 20 de ani, ambii fiind duși la sediul secţiei pentru cercetări. Bineînțeles că i-au urmat și rudele, care au încercat să-i impresioneze pe polițiști, însă fără nici un succes.

„Poliţiştii au intervenit folosind un spray iritant lacrimogen, procedând astfel la imobilizarea celor doi bărbați şi conducecea la sediul subunităţii pentru investigaţii. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar întrucât pe parcursul intervenţiei bărbatul de 29 de ani a devenit violent lovind un polițist, în sarcina sa a fost reţinută şi infracţiunea de ultraj”, a precizat agent principal Amelia Căprărin din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Faţă de Sorin Cîrstînă s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 ore. Ieri după-amiază a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova și a emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele bărbatului, care s-a întors în arestul IPJ Dolj. Fratele său este cercetat în aceeași cauză, însă în stare de libertate.