Biscuiţi turceşti, made in Craiova

0
440

În fabrica pe care investitorii turci de la Eti o vor deschide la Craiova se vor produce, pentru început, numai biscuiţi. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a vizitat, ieri, toate cele şase fabricile care funcţionează acum în Turcia.

Autorităţile craiovene au declarat, ieri, că investitorii au anunţat că se va începe cu acest gen de produse, urmând ca, în funcţie de cerere, să se producă apoi ciocolată şi prăjituri. 10% din produsele care vor fi fabricate în Bănie vor rămâne pe piaţa internă, iar restul producţiei va fi exportat în Uniunea Europeană şi în ţările din fosta URSS. Delegaţia Primăriei Craiova, condusă de primarul Lia Olguţa Vasilescu, a vizitat, ieri, cele 6 fabrici de ciocolată, biscuiţi, prăjituri, cereale de mic dejun, lapte praf şi stix-uri din Eskisheir, Turcia, precum şi fabrica de echipamente pentru produse de panificaţie, toate aparţinând firmei Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Vor fi angajate 350 de persoane

Potrivit autorităţilor locale, linia de prăjituri este cea mai mare din Europa, producţia zilnică fiind încărcată în 300 de camioane care iau calea magazinelor sau transportă marfa în peste 40 de ţări. Societatea ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş a deschis deja o filială în România, sub denumirea ETI EUROPEAN FOOD INDUSTRIES S.A., al cărei sediu social a fost stabilit în clădirea Incubator de Afaceri din Parcul Industrial Craiova, şi va investi aproximativ 30 de milioane de euro în deschiderea unei noi fabrica la Craiova. Acolo vor fi angajate 350 de persoane.