Gol Houriaş! Ştiinţa elimină campioana din Cupa României

0
626

Aşa cum a anunţat, în Cupă, Dan Petrescu a aliniat o formulă lipsită de majoritatea jucătorilor care învinseseră Ştiinţa în campionat, cu câteva zile mai devreme. Surpriza a venit de la Reghecampf, care, după ce i-a exclus din lot pe Mateiu şi Bălaşa, a început cu destui jucători obişnuiţi cu “banca”. N-a ieşit un meci spectaculos, dar a fost decis de un gol frumos. CFR-ul “Bursucului” nu se deschide prea mult nici când etalează cea mai bună echipă, cu atât mai puţin avea să o facă în componenţa inedită din Cupă.

Deşi, adunând cota virtuală a jucătorilor, primul 11 al CFR-ului valora mai mult, Craiova a fost cea care a avut exclusiv iniţiativa, dar n-a găsit culoare prin hăţişul pus la punct de Petrescu. Baiaram a avut un gol anulat, iar Markovic, o reluare cu capul peste poartă, dar cei doi n-au convins cu aceste faze pentru a juca şi în partea secundă. Cu ardelenii preocupaţi de defensivă şi cu oltenii neinspiraţi în ultima treime, meciul se îndrepta lejer spre lovituri de departajare, dar şutul lui Houri a împiedicat derby-ul să se întindă şi în ziua de vineri. Cu tot concursul lui Figueiredo, execuţia rămâne una spectaculoasă şi a încununat o evoluţie foarte bună a mijlocaşului magrebian. Finalul a adus CFR-ul în jumătatea Ştiinţei şi au fost ceva emoţii la câteva faze fixe, dar Lazar s-a dovedit mai curajos ca de obicei. Era prea nemeritat totuşi un gol egalizator, pentru o echipă care câştigase şi meciul de campionat cu destul noroc. Cea mai mare ocazie a meciului a apărut în prelungiri, dar Koljic, nervos şi neinspirat în ultima vreme, a tras în portarul cu care rămăsese singur. Derby-ului din 16-imile Cupei i s-a potrivit clişeul “a câştigat echipa care şi-a dorit mai mult calificarea”. Ştiinţa a avut mai multe ocazii la Cluj, în campionat, dar s-a impus în Cupă, trofeul mai accesibil ei, lăsând CFR-ul focusată pe titlu şi cupele europene. De altfel, anul acesta, în duelurile cu CFR, Universitatea a speculat competiţiile KO, Cupa şi Supercupa, dar a cedat acolo unde îşi doreşte şi unde contează mai mult, în campionat.

Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-0 A marcat: Houri 63.

Universitatea Craiova: Lazar 6 – Conte 3, Screciu 7, M. Constantin 7, Vătăjelu 6 (86 Bancu) – Vînă 2 (46 Gustavo) 5, Fedele 5, Houri 8 – Cîmpanu 5 (72 Nistor) 5, Markovic 5 (46 Koljic) 4, Baiaram 5 (46 Ivan) 5. Antrenor: Laurențiu Reghecampf. Rezerve: Pigliacelli – Găman, Căpățână, Ivanov.

CFR Cluj: Figueiredo – Butean (85 Ciubotariu), Cestor, Hoban, Ștefan – Tahiri (80 Graovac), Rodriguez (80 Celar), Boateng – Deac, Gondiu (46 Gâdea), Chipciu (70 Sigurjonsson). Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve: Hindrich – Fofana, Rusu, Fica.

Arbitru: Istvan Kovacs 6.