Bergodi: “Nu trebuie să lăsăm garda jos!”

0
377

Antrenorul Universităţii Craiova, Cristiano Bergodi, spune că echipa sa este la 70 % din potenţial, chiar dacă a câştigat toate meciurile din campionat până acum. Italianul speră ca elevii săi să nu se relaxeze la meciul cu FC Argeş şi să-şi subestimeze adversarii, care au adunat un singur punct până acum.

„Trebuie să nu lăsăm garda jos, să fim concentraţi, pentru că va fi un meci greu, chiar dacă Argeşul nu trece printr-o perioadă bună, e normal să aibă o perioadă de adaptare cu Liga I. nu trebuie să subestimăm pe nimeni, trebuie să jucăm cel puţin la fel de bine ca până acum. Sper ca băieţii să fie motivaţi, să nu fie relaxaţi, să fie responsabili, conştienţi că este un meci greu, trebuie să jucăm ceea ce ştim. Mă bucur că încet-încet ajungem la un nivel bun, chiar dacă trebuie să reglăm nişte lucruri. Sperăm că a trecut şi această supărare cu Europa League. Trebuie să muncim mult, băieţii au disponibilitate. Nu e uşor să câştigăm 4 meciuri din 4. Cred că acum suntem la 60-70 % din potenţial, trebuie să îmbunătăţim forma fizică, dar sunt mulţumim cum suntem pentru acest moment. Eu fac tactica gândindu-mă la echipa mea, nu la echipa adversă. Nu m-am gândit că o să avem victorii pe linie, luam fiecare meci în parte. Echipa poate să arate și mai bine, dar cred că vom face un campionat foarte bun și vom fi sus în clasament” a declarat Bergodi.

Despre câţiva dintre jucătorii săi, italianul a spus: „Ivanov se antrenează cu noi, dar avem alte idei, sunt alegeri tactice, antrenorul decide cel mai bun 11 şi el nu a fost o opţiune. Tudorie s-a accidentat acum o lună, s-a antrenat în această săptămână și va fi pe bancă, e același profil ca cel al lui Koljic, îl cunosc foarte bine și poate fi util. Papp s-a antrenat bine, l-am luat să întărim zona centrală, p..a e un jucător în revenire, dar şi Marius Constantin a dat un randament foarte bun. E meritul băieților că suntem pe primul loc. Ivan are un moral bun după gol. El trebuie să aducă și mingiile în fața porții, nu numai să dea gol. Acum, a avut mai puține șanse cu Voluntari. E un jucător de moral și este foarte util pentru echipă” a declarat Bergodi.

Despre obiectivul acestui campionat, Bergodi a spus: „Suntem aceeași echipă de anul trecut, avem jucători buni, nu vreau să vorbesc de transferuri. Mai sunt două meciuri până la pauză și vom vedea. Am ajuns pe locul 2, am jucat cu titlul pe masă, nu cred că multă lumea credea asta. E normal ca toată lumea să vrea titlul, dar acum ne gândim să facem meciuri bune meci de meci. Consider că a trecut episodul de la meciul cu Voluntari, știu că în fotbal așa se întâmplă, e normal să fiu sub presiunea oamenilor, dar a trecut și sunt concentrat pentru acest meci”.

Universitatea Craiova joacă în deplasare, cu FC Argeş, vineri, de la ora 21, în etapa a 5-a a Ligii I.