Filarmonica „Oltenia” continuă stagiunea „Muzica uneşte”

0
107

 Concert pentru pian susţinut de Sînziana Mircea, în deschidere!

În Anul Centenarului Marii Uniri, Filarmonica „Oltenia” va continua stagiunea „Muzica uneşte” 2017-2018 (partea a II-a) cu 7 concerte, în care vor evolua 6 dirijori şi 17 solişti. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 5 octombrie 2018, ora 19.00, cu Concertul nr. 5 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră, op. 73 de Ludwig van Beethoven. Solista serii va fi Sînziana Mircea, unul dintre cei mai valoroşi pianişti români din tânăra generaţie, iar la pupitrul dirijoral se va afla Walter Attanasi (Italia), dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”. Programul va mai include o primă audiţie – „Telos” de George Balint, şi Simfonia nr. 6 în Si minor, op. 74, „Patetica”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

«Filarmonica „Oltenia” continuă în mod excepţional stagiunea 2017-2018, „Muzica uneşte”, Anul Centenarului Marii Uniri culminând în ziua de 1 decembrie. 7 concerte, în care vor evolua 6 dirijori şi 17 solişti, dau viaţă unor capodopere universale, printre care două vocal-simfonice – „Requiem” de Verdi şi „Missa în Si minor” de Bach –, aşteptate cu nerăbdare de publicul meloman», se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei. 

Pe lângă soliştii invitaţi să concerteze pe scena Filarmonicii craiovene, majoritatea români, stagiunea „Muzica uneşte” propune în fiecare vineri seara o piesă românească, de multe ori în primă audiţie. Dirijorii invitaţi vin din Italia, Spania, Olanda – Walter Attanasi, Gian Luigi Zampieri, Antonio Momblant, Theo Wolters. Stagiunea va continua apoi, după jumătatea lunii noiembrie, cu cea de-a 45-a ediţie a Festivalului Internaţional „Craiova Muzicală”, iar în decembrie, cu mai multe concerte dedicate sărbătorilor de iarnă.

Bilete la cele 7 concerte pot fi achiziţionate de la Agenţia Filarmonicii „Oltenia”, din Calea Unirii nr. 16 (tel. 0251.414.698), deschisă zilnic între orele 10.00-18.00. Costă 30 lei şi 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Melomanii îşi pot achiziţiona şi abonament: 140 lei la preţ întreg şi 70 lei la preţ redus.

 

 

Pianista Sînziana Mircea este unul dintre cele mai promiţătoare talente ale tinerei generaţii, artistă care îşi construieşte cu minuţiozitate, pasiune şi tenacitate cariera începută încă din anii studiilor liceale, la Bucureşti. A obţinut diploma de licenţă cu calificări maxime la Hochschule fur Musik und Tanz Kln (Germania). A urmat acest curs, obţinând o diplomă de masterat la Şcoala de Muzică şi Dramă Guildhall, Londra (Marea Britanie), cu prof. Ronan O’Hora, cu o bursă generoasă oferită de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia) cu prof. Boris Petrushanski. Pianista Sînziana Mircea dispune de o bogată experienţă scenică dobândita în Europa, Statele Unite ale Americii şi Japonia. Un eveniment important în cariera ei a fost recitalul de debut de la Carnegie Hall, un „sold out” din noiembrie 2016, când publicul a ovaţionat-o în picioare minute în şir.