Poveşti… muzicale, cu violoncelistul Mircea Suchici

0
113

Mircea SuchiciO nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieţii” – avându-l invitat pe violoncelistul Mircea Suchici, de la Filarmonica „Oltenia” – va avea loc luni, 26 septembrie, ora 18.00, în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”. Acesta va povesti întâmplări din copilăria sa, petrecută într-o familie cu numeroşi muzicieni, despre anii de studiu şi de activitate muzicală, dar şi despre avantajele şi neajunsurile vieţii de artist. Mircea Suchici va şi interpreta la violoncel piese din creaţia proprie, iar la finalul întâlnirii va dialoga cu publicul. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu.

Mircea Suchici (n. 16.06.1954) a studiat la Liceul de Muzică „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti. A absolvit apoi Conservatorul „George Enescu” din Iaşi (1979) şi a urmat un master în stilistică dirijorală la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti  (2007-2009). Din 2001 este solist instrumentist (violoncel – şef partidă) al Filarmonicii „Oltenia”.

A fost şi un apreciat profesor de violoncel la Liceul de Muzică „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu (1990-2001) şi a predat muzică la Școala Populară de Artă „Cornetti” din Craiova (2004-2010). Dirijează, din 2005, Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului” din Târgu Jiu, având colaborări de dirijor şi cu Orchestra Simfonică „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea şi cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Mircea Suchici desfăşoară şi o apreciată activitate componistică, interpretând piese din creaţia proprie la numeroase întâlniri de interferenţă a artelor.