Prinși în flagrant! Voiau să vândă aproape un kilogram de heroină

0
73

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, doi din Craiova și unul din comuna doljeană Leu, au fost prinși în flagrant de polițiștii de crimă organizată în timp ce încercau să vândă aproape un kilogram de heroină cu 40.000 lei, în parcarea centrului comercial Auchan, de pe Calea Severinului din Craiova. Cei trei urmează să fie prezentați Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă pentru deținere și trafic de droguri de mare risc.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi, cu sprijinul colegilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova și împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au prins, luni seara, în flagrant, trei tineri, în timp ce vindeau droguri de mare risc, în parcarea hipermarket-ului Auchan din Craiova, de pe Calea Severinului. Acțiunea oamenilor legii a fost bine pusă la punct, mai ales că, o zi mai devreme, ofițeri sub acoperire cumpăraseră de la aceiași doljeni 3 grame de heroină. Având în vedere că, în baza informațiilor strânse, oamenii legii au stabilit că cei trei dețineau o cantitate foarte mare de droguri, aproape un kilogram, care ar fi putut ajunge la consumatori din Dolj, Mehedinți, dar și alte județe s-a luat decizia scoaterii de pe piață a drogurilor.

Astfel, potrivit unui comunicat al DIICOT, luni, 22 septembrie a.c., procurorii DIICOT – BT Mehedinți au dispus începerea urmării penale față de Neacșu Ion Daniel (23 de ani), din comuna doljeană Leu, student la Facultatea de Teologie din Craiova, Logofătu Alexandru Christian (20 de ani) și Mandă Marinel Gelu (23 de ani), ambii din Craiova, sub acuzația de săvârșire a infracțiunilor de deținere și vânzare de droguri de mare risc. Cei trei, în cursul serii de luni, au pus în vânzare 901 grame de heroină contra sumei de 40.000 de lei, după ce cu o zi înainte vânduseră acelorași cumpărători o doză de 3 grame de heroină. Mai exact, polițiștii de crimă organizată din Mehedinți au prins de veste despre existența drogurilor, au cumpărat duminică 3 grame, pretinzând că sunt consumatori, apoi după ce s-au convins că este vorba despre heroină, au discutat cu tinerii doljeni achiziționarea unei cantități mai mari. Aproape un kilogram de heroină s-a dovedit că aveau cei trei, cantitate cu care au venit în parcarea centrului comercial Auchan. Polițiștii i-au „săltat”, apoi au făcut patru percheziții la locuințele acestora, la percheziția efectuată la domiciliul lui Logofătu Alexandru fiind găsite și ridicate încă 60 de grame de heroină.

Cei trei tineri au fost audiați apoi de procurorul de caz din cadrul Biroului teritorial Mehedinți al DIICOT, care a dispus față de ei, în noaptea de luni spre marți, măsura reținerii, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore a acestora. Urmează să fie prezentați Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după cum au mai anunțat oamenii legii.

Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.