Reprezentanţii administraţiei publice au discutat cu conducerea Ford despre stadiul infrastructurii

0
252

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, alături de cei ai administraţiei publice locale şi judeţene s-au întâlnit, ieri, la sediul companiei Ford România, cu conducerea Ford, dar şi cu staff-urile CFR Infrastructură şi CFR Marfă Craiova, precum şi cu directorul companiei care se ocupă de lucrările Centurii de Sud. Subiectul fierbinte al acestei întâlniri a fost analiza în detaliu a infrastructurii municipiului Craiova şi, bineînţeles, a judeţului Dolj.

Mai exact, s-a discutat despre sensul giratoriu şi Centura de Sud, două subiecte care s-au aflat mult timp şi pe prima pagină a jurnalelor locale şi centrale, ca şi despre drumul expres sau autostrada Craiova-Piteşti, de asemenea un subiect care a creat de-a lungul anilor adevărate dispute între conducerile Ministerului Transporturilor şi Primăria municipiului Craiova. S-a impus din partea Ford şi o restricţie vizavi de traficul greu, care va fi interzis în periodele de temperaturi ridicate pe drumurile utilizate de compania americană.

S-a punctat, ca alternativă viabilă, şi posibilitatea de transport autoturisme marca Ford şi pe legătura feroviară Craiova-Calafat. Acest lucru a necesitat ieri chiar şi o deplasare a grupului de lucru la terminalul de marfă CFR. Astfel, din partea Ford România au fost prezenţi la discuţii Jan Ginsen, John Anderson, Don Gelinas şi, nu în ultimul rând, Cristian Gaginsky. Consiliul Judeţean Dolj a fost reprezentat de preşedintele Ion Prioteasa, iar Primăria, de edilul Lia Olguţa Vasilescu. Horaţiu Buzatu, secretar general adjunct, a venit din partea Ministerului Transporturilor, iar de la CNADNR s-a prezentat Radu Ilie Băruţa, director general adjunct.