Peste câteva zile se vor relua plăţile pe POSDRU

0
270

La finele săptămânii trecute a avut loc o întâlnire la Ministerul de Finanţe, între Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene, Răzvan Cotovelea. Urmare a acestei întâlniri a fost anunţată hotărârea Ministerului de Finanţe de a aloca AM POSDRU suma de 375 de milioane de lei pentru plăţi restante către beneficiarii programului de finanţare în contul contribuţiei Uniunii Europene şi aproximativ 100 de milioane de lei pentru contribuţia statului român. Aceasta suma va fi de ajuns pentru a acoperi restantele financiare acumulate prin neplata cererilor de rambursare aprobate.

Se estimează ca plăţile pentru cererile de rambursare aprobate vor fi reluate începând din a doua parte a acestei săpătmâni. Conform lui Dragoş Jaliu,  partener Structural Consulting, declaraţie care a fost consemnată pe portalul www.fonduri-structurale.ro, aceasta nu poate fi decât o veste îmbucurătoare pentru beneficiarii şi partenerii POSDRU. „Speram ca acţiunile Guvernului să nu se oprească aici. Pentru a avea proiecte bune şi cu impact real, organizaţiile au nevoie, în primul rând, de continuitate şi eficienţă în rambursarea banilor. E de salutat reacţia promptă de astăzi (n.r. – vineri, 21 septembrie a.c.)  a Guvernului şi dorim ca pe viitor statul român să ni se alăture în promovarea bunelor practici româneşti finanţate din fondurile europene. Avem multe proiecte bune implementate în România şi e păcat să nu le facem cunoscute…”, a precizat Dragoj Jaliu.


„SOS POSDRU – Slalomul beneficiarilor şi partenerilor printre datorii”

Coaliţia ONG-uri pentru Fonduri Structurale, cu susţinerea a 149 de beneficiari şi parteneri POSDRU au transmis,  săptămâna trecută, o scrisoare deschisă către autorităţi, cu scopul de a trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor nefaste pe care le are blocarea plăţii cererilor de rambursare în cadrul POSDRU, solicitând reluarea plăţilor până la 30 septembrie şi ajungerea la zi, până la 30 octombrie, cu restanţele către toate categoriile de beneficiari şi parteneri. La baza scrisorii deschise a stat sondajul de opinie „SOS POSDRU – Slalomul beneficiarilor şi partenerilor printre datorii” realizat de echipa www.fonduri-structurale.ro.