Kim Jong-Un a cerut creşterea producţiei de motoare pentru rachete balistice intercontinentale

0
400

kim-jong-unLiderul nord-coreean Kim Jong-Un a cerut, miercuri, creşterea producţiei de motoare pentru rachete cu combustibil solid şi a vârfurilor de focos pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM), în timpul inspecţiei la un institut pentru produse chimice, relatează site-ul agenţiei Yonhap. Presa de la Phenian a prezentat şi o fotografie care ar indica faptul că nord-coreenii dezvoltă o nouă rachetă balistică, numită Pukguksong-3.

Kim Jong-Un a aflat informaţii despre procesul de fabricare a focoaselor şi a motoarelor pentru rachete cu combustibil solid în timpul vizitei la Institutul de Materiale Chimice al Academiei de Ştiinţe ale Apărării, potrivit agenţiei naţionale de ştiri KCNA.

“El a instruit institutul să producă mai multe motoare pentru rachete cu combustibil solid şi vârfuri de focoase pentru rachete, prin extinderea procesului de producţie a motoarelor şi a capacităţii de producţie a motoarelor de propulsie cu carbon şi compus din carbon”, se arată în ştirea publicată de nord-coreeni.

Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi zeci de teste cu rachete balistice de la începutul anului trecut, intensificând semnificativ tensiunile în Peninsula Coreeană puternic militarizată. Recentele teste cu rachetele balistice intercontinentale au generat noi sancţiuni din partea Statelor Unite.

La 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.