Paralela Mangia-Mulţescu

0
107

Faţă de sezonul trecut, Universitatea şi-a pierdut din spectaculozitate şi din omogenitate, dar este mai pragmatică, mai organizată şi mai norocoasă

mangiaÎn acest sezon, Universitatea a adus din deplasare 7 puncte din 9 posibile, în condiţiile în care a jucat cu campioana şi vicecampioana, însă a pierdut şi 4 puncte acasă, în faţa unor echipe fără pretenţii, precum Chiajna şi Astra. Aşa încât, meciul de mâine seară, de la Severin, cu Gaz Metan Mediaş, nu se anunţă nici pe departe unul facil. Craiovei lui Mangia nu-i convin echipele care cedează iniţiativa, aşa cum mai mai mult ca sigur o va face şi trupa lui Cristi Pustai. Chiar dacă acum posedă un „nouar” autentic, un pivot, Mihai Roman, Ştiinţa nu are încă pus la punct un joc poziţional solid, preferând contraatacul, dar mai ales un joc bazat pe recuperarea mingii în terenul advers, de unde tripleta „napoletană”, Mitriţă-Băluţă-Gustavo (Insigne-Mertens-Callejon), care are şi back-up, cu Bărbuţ, Burlacu sau Bancu, ar putea apărea rapid la finalizare. Recuperarea mingii pe construcţia incipientă a adversarului a apărut golul cu FCSB, dar şi multe alte ocazii în cele 7 partide de până acum. Gustavo a interceptat pasa lui Ov. Popescu la golul lui Băluţă la FCSB, dar şi degajarea lui Râmniceanu la ocazia mare din finalul partidei de la Ovidiu. Pe respingerea portarului advers Gustavo a marcat şi în meciul cu Juventus. Tranziţia pozitivă este unul dintre atuurile echipei în acest sezon, dar şi pe tranziţia negativă organizarea este superioară. Viteza de joc pe atac poziţional, inferioară celei de anul trecut, şi omogenizarea tripletei defensive sunt principalele probleme pe care Devis Mangia trebuie să le rezolve cât mai curând. Schimbarea permanentă a fundaşilor îşi pune amprenta, neexistând încă automatismele necesare, în special în condiţiile  modificării  sistemului de joc. Chiar dacă echipa nu a primit gol în ultimele 3 meciuri, probleme în defensivă au existat, numai norocul şi intervenţiile lui Calancea păstrând poarta intactă.

multescuSe poate spune că Universitatea lui Mangia este mai pragmatică, dar şi mai norocoasă decât în perioada Mulţescu. Italianul beneficiază de mai multe soluţii pe post, lotul fiind mai consistent, dar italianul a avut de lucrat la capitolul omogenitate, în timp ce Mulţescu a preluat practic o echipă formată, care juca de aproape 3 ani în aceeaşi formulă. Dacă „nea Gigi” invoca după fiecare meci ratările numeroase (chiar şi pe unele care le vedea numai el), acum procentajul la finalizare este mult mai bun, iar erorile din apărare nu sunt penalizate aşa de des precum anul trecut. Să ne amintim cum a primit Craiova goluri în debutul stagiunii precedente: Popov îi pasează lui Herea în meciul cu Pandurii, Ivan deviază în propria poartă cu ASA, penalty inventat de asistent în deplasarea la FCSB, 2 penalty-uri acordate uşor pentru Timişoara, reuşită incredibilă a lui Constantinescu de la Chiajna, urmate de altele în returul sezonului regulat. Anul acesta, oltenii au scăpat cu faţa curată după ce Botoşani, FCSB, Viitorul au ratat ocazii mari. În primele 7 etape ale sezonului trecut, Craiova a strâns 13 puncte, cu 2 mai puţine decât a acum, dar atunci disputase 4 meciuri în deplasare şi 3 acasă, iar acum situaţia s-a inversat. Pe de altă parte, Mulţescu nu a avut de pregătit 2 meciuri europene importante, cum au fost cele cu AC Milan, însă echipa a avut un joc de 120 de minute în Cupa Ligii, cu CFR Cluj.

Numai azi se mai vând bilete la magazinul mobil

Biletele pentru meciul cu Gaz Metan se mai găsesc numai astăzi la magazinul mobil situat în piaţa „Mihai Viteazul”, iar începând de mâine acestea se vor putea achiziţiona de la Sala Polivalentă. De asemenea, biletele sunt disponibile şi în orice magazin Germanos, Vodafone, Orange, dar şi orice staţie OMV din ţară. Biletele vor fi disponibile începând de azi şi la casele de bilete ale Stadionului „Municipal” din Drobeta Turnu Severin. Suporterii care şi-au achiziţionat abonament beneficiază de intrare gratuită pe bază de invitaţie. Pentru ridicarea invitaţiei, abonaţii trebuie să se prezinte la magazinul mobil. Abonaţii care nu au posibilitatea de a ridica invitaţia din Craiova trebuie să trimită până astăzi pe adresa de e-mailticketing@csuc.ro: copie act de identitate şi copie abonament. Invitaţia va fi expediată acasă fără nici un cost suplimentar. Preţul biletelor pentru meciul Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş: peluză: 10 lei, tribuna 2: 20 lei, tribuna 1: 25 lei, tribuna 0: 70 lei.

Patru campioni de juniori la lotul naţional

Încă doi juniori alb-albaştri de perspectivă au fost convocaţi de antrenorul Florin Bratu în cadrul echipei naţionale Under-18 a României. Pe lângă Marian Șerban şi Valentin Mihăilă, din lotul tricolorilor vor face parte fundaşii Hristos Vadasis şi Raul Constantinescu. Toţi 4 sunt campioni naţionali entitre la under 17 cu Universitatea Craiova. Naţionala României Under-18 va participa la turneul internaţional amical de fotbal 4 Nations Cup din Suedia în perioada 30 august – 5 septembrie. Fotbaliştii Știinţei se vor alătura lotului U-18 pe data de 27 august.