În primele 7 luni ale anului 2017 / La nivelul judeţului Dolj, au fost încadrate prin subvenţionarea locului de muncă 440 de persoane

0
96

muncitoriAngajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ (indiferent de nivelul studiilor) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei. În cazul încadrării unor absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, angajatorii beneficiază lunar de suma de 900 lei pe o perioadă de 18 luni.

„AJOFM Dolj vine în sprijinul angajatorilor prin aplicarea măsurilor pentru stimularea ocupării forţei de muncă prevăzute de Legea 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, angajatorii pot beneficia de subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în situaţia în care încadrează în muncă anumite categorii de persoane (absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, şomeri cu vârsta peste 45 ani şi şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, tineri NEET,persoane cu handicap sau  şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare)”, se precizează într-un comunicat de presă al Agenţiei.

Şomerii de peste 45 de ani, la mare căutare

ajofmDe asemenea, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. “De aceleaşi facilităţi beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni”, se mai spune în comunicatul respectiv.

Facilităţi pentru angajatori

fordAngajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile de pensionare, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 900 lei. “Facilităţile prezentate se acordă angajatorilor în situaţia în care persoanele din categoriile menţionate sunt înregistrate ca şomeri în evidenţa agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă  din raza de domiciliu sau de reşedinţă”. În primele 7 luni ale anului 2017, la nivelul judeţului Dolj, au fost încadrate prin subvenţionarea locului de muncă 440 persoane ( 64 absolvenţi,364 şomeri cu vârsta peste 45 ani, un şomer unic susţinător al familiei monoparentale, cinci tineri NEET, doi şomeri de lungă durată şi patru şomeri care în termen de cinci ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile de pensionare).