Plt. maj. Corina Cucu a urcat ISU Dolj pe podium, în SUA

0
283

Este micuţă, plină de energie şi a dus numele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj până în SUA, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Plutonier major Corina Cucu a prezentat, ieri, în cadrul conferinţei de presă organizate de reprezentanţii ISU Dolj, cele patru medalii obţinute la cea mai mare competiţie sportivă internaţională destinată poliţiştilor şi pompierilor, desfăşurată săptămâna trecută în SUA.

corina cucu
Corina Cucu

La cea mai mare competiţie sportivă destinată pompierilor şi poliţiştilor, World Police and Fire Games, organizată o dată la fiecare doi ani, care s-a desfăşurat anul acesta în perioada 8 – 13 august, la West Los Angeles College, în Statele Unite ale Americii, au participat peste 10.000 de sportivi din 65 de ţări, printre ei regăsindu-se şi 13 reprezentanţi ai pompierilor români, membri ai Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România.

În delegaţia României la această importantă competiţie a fost selecţionată şi plutonier major Corina Cucu, de 37 de ani, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj, care, în urma unei prestaţii sportive de excepţie, a obţinut 4 medalii (1 aur şi 3 argint), mai exact aur la proba de 400 m garduri şi argint la 200 m, 400 m şi triplusalt. Şi-a prezentat, ieri, la conferinţa de presă organizată la sediul ISU Dolj, medaliile, şi ne-a povestit că tocmai medalia de aur a fost cea mai mare surpriză, chiar şi pentru ea:

„Medalia de la proba de 400 m garduri chiar a fost cea mai mare surpriză. M-am înscris la propunerea unei colege, care a zis să încercăm şi altceva. Nu mă antrenasem pentru garduri decât de câteva ori, dar cred că am alergat mai repede între ele…”, a povestit, zâmbind, Corina Cucu. Nu a făcut sport de performanţă, deşi a fost în echipa de baschet în perioada liceului şi a facultăţii, însă este îndrăgostită de mişcare, după cum îi place să spună. „Prin 2014 am început să cochetez cu atletismul, pentru că asta a fost alternativa pe care am găsit-o aici, şi am văzut că îmi place. Apoi am început să mă antrenez mai serios şi au venit şi rezultatele”, a mai spus Corina Cucu, recunoscând că se pregăteşte pe unde apucă, însă nu consideră asta un handicap.

Este angajată la ISU Dolj din anul 2007, acum îşi desfăşoară activitatea la compartimentul juridic, are doi copii şi la patru luni după ce s-a născut al doilea era deja la alergat, adunând, anul acesta, în total, opt medalii. Este la a doua participare la această competiţie. În anul 2015, la ediţia anterioară, desfăşurată la Fairfax, Statele Unite ale Americii, în perioada 26 iunie – 5 iulie, unde au participat peste 10.000 de sportivi din 63 de ţări, printre ei regăsindu-se şi 15 reprezentanţi ai pompierilor români, membri ai Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România, aceştia au obţinut 41 de medalii, dintre care 13 de aur, 19 de argint şi 9 de bronz. Ca şi acum, 4 dintre ele au fost câştigate de reprezentanta ISU Dolj, (plutonier la vremea respectivă) Corina Cucu: aur la săritura în lungime şi argint la 100 m, 200m şi ştafeta 4×400m. Pentru ediţia următoare îşi doreşte să aducă şi mai multe medalii.