Ziua a doua a Bacalaureatului de toamnă – mulţi la Matematică şi un eliminat la Istorie

0
245

Ieri, a avut loc cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie pe profil – Matematică, respectiv Istorie. Mulţi candidaţi s-au înregistrat la Matematică, pe toate cele patru specializări – informatică, pedagogic, ştiinţele naturii, tehnologic. Din păcate, s-a înregistrat un nou caz de încercare a fraudării examenului, un candidat fiind exclus deoarece a fost prins când încerca să copieze după fiţuici.

bacAstăzi (n.r. – ieri) a avut loc susţinerea celei de-a doua probe scrise, la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă din 2017, cea obligatorie, conform profilului – Matematică („real”), respectiv Istorie („uman”). În total sunt aşteptate, spre evaluare, 558 de lucrări, 105 dintre acestea fiind la Istorie, restul fiind la Matematică, pe toate structurile (Matematică – Informatică – 61, Matematică – Pedagogic – 1, Ştiinţele Naturii – 74, Matematică – Tehnologic 374).

«Examenul s-a desfăşurat în toate condiţiile, nefiind observate defecţiuni în derularea acestuia, în  cele trei centre de examen. Din păcate, am înregistrat încă un caz de încercare de fraudare a examenului, un candidat fiind depistat când încerca să copieze după fiţuici, la centrul de la Liceul „Matei Basarab”. Vreau să atrag atenţia că acei candidaţi care au fost eliminaţi, nu mai pot să solicite participarea la BAC două sesiuni, astfel că aceia care au fost excluşi, acum, pot veni în sesiunea de vară din 2019, când vor fi obligaţi să susţină toate probele», a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

„Maturitatea” va continua astăzi cu proba la alegere, unde sunt aşteptaţi peste 700 de candidaţi, cei mai mulţi fiind la Biologie, peste 300. De pe 25 august vor începe probele de competenţe lingvistice şi digitale, care vor fi finalizate pe 31 august, afişarea rezultatelor iniţiale fiind prevăzute pentru 1 septembrie, în aceeaşi zi, putând fi depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00 – 20:00, afişarea rezultatelor finale având loc pe 6 septembrie.