O casă făcută din sticle de plastic poate rezista la vânturi de două ori mai puternice decât un uragan de categoria 5

0
343

Uraganele devin din ce în ce mai puternice și mai devastatoare, generând o nevoie de tehnologii pentru a menține casele în siguranță.

O firmă canadiană de construcții a construit recent o casă de panouri din plastic care se spune că poate rezista în timpul uraganului din categoria 5. Sticlele de plastic sunt tocate, topite și injectate cu un gaz care le-a transformat în spumă. Spuma a fost apoi turnată în panouri groase de 6 inchi, care au format apoi pereții casei. Deoarece reciclarea devine mai costisitoare pentru administrațiile locale, multe orașe au recurs la eliminarea bunurilor reciclabile în depozitele de deșeuri. Loturile de reciclare cu obiecte care nu pot fi reciclate, cum ar fi cutii de pizza sau pahare de iaurt pot fi, de asemenea, aruncate ca gunoi.

Uraganul Barry nu a creat prejudicii atât de mari ca predecesorii săi, cum ar fi Katrina sau Harvey, dar a servit ca o reamintire că uraganele devin din ce în ce mai puternice și mai devastatoare. Când furtuna de categoria 1 a lovit sâmbătă coasta Louisiana, aproximativ 75.000 de case și întreprinderi au fost afectate sever.