Familia lui Neil Armstrong a încheiat o înțelegere în valoare de 6 milioane de dolari cu spitalul în care austronautul și-a găsit sfârșitul

0
256
Un spital din Ohio, SUA, a încheiat o înțelegere în valoare de 6 milioane de dolari cu familia lui Neil Armstrong, care a acuzat instituția de neglijență privind complicațiile postchirurgicale ce au dus la decesul celebrului astronaut american, în 2012, informează Associated Press.
Informațiile apar în documente și un raport obținute de publicația americană The New York Times. Înțelegerea a fost încheiată în 2014, între spital și zece membri ai familiei astronautului, respectiv cei doi fii ai acestuia, sora și fratele lui și șase nepoți, potrivit documentelor depuse la o instanță din Cincinnati, devenite publice marți. Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit niciun ban în urma acestei înțelegeri, deși a făcut parte dintre reclamați.
Fiii lui Armstrong, Mark și Rick, au acuzat Spitalul Mercy Health-Fairfield de neglijență, potrivit The New York Times.
Deși s-a ajuns la această înțelegere financiară, reprezentanții spitalului și-au menținut declarațiile potrivit cărora i-au acordat lui Armstrong îngrijirea medicală de care a avut nevoie. Totuși, spitalul, în numele său și al angajaților, a fost de acord cu încheierea unei înțelegeri în valoare de 6 milioane de dolari, pentru a evita eventualele acțiuni publice pe care le-ar fi inițiat familia dacă nu s-ar fi decis acest lucru, se arată în documente.
Neil Armstrong a fost internat în spital în august 2012, pentru un bypass vascular, dar, după intervenția chirurgicală, a dezvoltat niște complicații care i-au provocat decesul, potrivit documentelor din instanță. (Hotnews)