Catalogul cărţilor disponibile în România a ajuns la peste 20.000 de titluri

0
386

Dintre cele 20.000 de titluri, aproximativ 6.000 sunt cărţi publicate de autori români, restul fiind traduceri – şi, deloc surprinzător, numărul traducătorilor din baza de date este foarte mare: 3.508.

Singurul catalog Books in Print din România, Infocarte.ro (www.infocarte.ro) a ajuns la 20 000 de titluri. Books in Print are o tradiţie îndelungată în ţările occidentale, dar în Europa Centrală şi de Est e prezent în doar patru ţări. În România Infocarte.ro este pus gratuit la dispoziţia cititorilor şi a editorilor, adresându-se în egală măsură publicului larg şi profesioniştilor din industria cărţii. Cărţile de literatură reprezintă 42% din total, celelalte fiind din domeniul non-fiction.

Lansat în martie 2010, cu 3.200 de titluri, Infocarte.ro este un site care funcţionează ca un punct de întâlnire între cei care citesc, publică sau scriu despre cărţi, centralizând toate informaţiile despre titlurile publicate pe teritoriul României începând cu anul 2006.

Actualizat zilnic, Infocarte.ro oferă texte de prezentare a titlurilor şi autorilor redactate profesionist, linkuri către numeroase recenzii care să deschidă mai multe perspective asupra unui volum, ştiri inedite despre evenimente şi probleme de actualitate din piaţa de carte. Săptămânal, newsletterul Infocarte.ro propune o sinteză a celor mai noi titluri apărute, precum şi ultimele recenzii, interviuri şi ştiri din presa românească şi internaţională.

Dragoş Dodu, redactor-şef al site-ului, apreciază că, “odată cu depăşirea acestui prag de 20.000 de titluri, Infocarte.ro se afirmă ca un reper pentru toţi cei care au nevoie de informaţii obiective despre cărţi”.

Iniţiat la propunerea Asociaţiei Editorilor din România (AER), proiectul este sprijinit de fundaţia ERSTE din Viena, beneficiază de expertiza fundaţiei Central and East European Book Projects (CEEBP, Amsterdam) şi de cooperarea Centrului Naţional al Cărţii din cadrul Institutului Cultural Român (CENNAC/ICR).