S-a terminat Evaluarea Naţională

0
250

Astăzi , s-a desfăşurat cea de-a doua probă scrisă, cea la “Matematică”, din cadrul Examenului de Evaluare Naţională, destinat absolvenţilor de cls. a – VIII-a. În Dolj, au fost peste 300 de absenţi, la susţinerea acestei probe, examinarea fiind desfăşurată cu toate măsurile asigurate, vorbind de pandemia de COVID – 19. Nu s-au înregistrat evenimente importante, iar totul s-a desfăşurat conform metodologiei.

Astăzi, 24 iunie, s-a desfăşurat cea de-a doua probă scrisă , cea la “Matematică”, destinată absolvenţilor de clasa a VIII-a , care îşi doresc admiterea în cursul liceal. Emoţiile au fost fireşti, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, fără a trece peste cadrele didactice.  În faţa Colegiului Naţional “Elena Cuza” din Craiova, animaţie extraordinară: se aştepta ieşirea, din examen, a celor care au participat la el. Cu doi dintre ei am vorbit şi noi. Primul,  Sebi, a fost foarte deschis dialogului, practic dezinhibat: “Mi s-au părut subiecte destul de uşoare, dar, la cel de-al treilea, era ceva mai dificil. Crede că am rezolvat toate problemele şi mă aştept la nota maximă. Sigur, în perioada de pandemie a fost mai dificil, dar am lucrat foarte mult, inclusiv prin meditaţii. Astăzi, a fot foarte clad, dar ni s-au acordat toate condiţiile”. La puţine minute după el a ieşi şi Andra , absolventă la “Cuza”, care, trecând de emoţii, ne-a explicat: “Mi s-a bărut destul de uşor, dar, la subiectul al III-lea, a fost ceva mai dificil. Cred că voi obţine o notă peste 9,50, însă nu pot spune, acum, spre ce liceu mă voi îndrepta “. Sigur, fiecare subiect este la latitudinea elevului, în ceea ce proiveşte rezolvarea, subiectivismul fiind prezent, dar am încercat să luăm o opnie şi a unui profesor de matematică. Astfel, prof. Alina Ciucă,ne-a explicat: “Cred că au fost subiecte normale, care nu au putut da dificultăţi majore. Cine s-a pregătit, va avea succes”.

Peste 300 de elevi absenţi

Acum, revenind şi la date oficiale, prezentăm şi situaţia de teritoriu, la câteva ore de la terminarea Evaluării Naţionale. “Din cei 3.694 de absolvenţi din clasa a VIII-a, s-au prezentat , astăzi, 3.332, cu 362 mai puţin. Suntem la un procentaj de 92% de prezenţă. Primele rezultate vor fi făcute cunoscute pe 29 iunie, în aceeaşi zi şi a doua zi putând fi depuse contestaţiile, iar pe 4 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Vreau să accentuez faptul că afişarea rezultatelor nu va fi făcută nominal, ci prin codul care a fost distribuit candidatului, pentru protecţia datelor personale”, a precizat prof. Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.