Tragedie pe Jiu

0
342

Amplă desfășurare de forţe de intervenție, astăzi, pe Jiu, în dreptul localității Coțofenii din Dos, pentru căutarea unui minor dispărut în apele râului. La fața locului au fost trimise echipaje de căutare-salvare de la ISU Dolj, dotate cu ambarcațiuni pneumatice, o ambulanță SMURD, dar și elicopterul SMURD, pentru survolarea zonei. Au fost solicitați în sprijin și scafandrii din cadrul ISU Mehedinți, care asigură intervenția de specialitate în zona de competență a colegilor doljeni, în baza planurilor de cooperare în vigoare. Echipajul aflat în aer a descoperit trupul copilului, care a fost preluat de o barcă.

Conform protocolului, au început manevrele de resuscitare. În pofida eforturilor depuse de echipajele de intervenție și medicale, băiatul nu a putut fi readus la viață.

La fața locului s-au deplasat și polițiști de la Secția 15 Poliție Rurală Filiaşi.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind totodată dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. La finalizarea cercetărilor va fi propusă o soluție prin unitatea de Parchet competentă.