Primăria Craiova alocă 150.000 de lei pentru gala de box

0
76

Craiova va găzdui, timp de o săptămână, Turneul Internațional de Box Centura de aur „Nicolae Linca”. Evenimentul este realizat în colaborare cu Federația Română de Box, iar municipalitatea va suporta cheltuielile de organizare de 150.000 de lei.

Autoritățile locale le propun consilierilor municipali, care se întrunesc mâine, să aprobe o sumă de 150.000 de lei de la bugetul local pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a unui mare eveniment sportiv, o gală de box. Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba de Turneul Internațional de Box Centura de aur „Nicolae Linca”, care va fi realizat împreună cu Federația Română de Box și care se va desfășura, în perioada 6-13 iulie, la Centrul Multifuncţional din Craiova. „Prin susţinerea organizării ediţiei cu numărul 40 a acestui eveniment, municipiul Craiova, oraş cu o veche tradiţie în boxul amator românesc, va contribui major la reconfirmarea valorii boxului românesc , atât la nivel naţional, cât şi internaţional”, motivează autoritățile organizarea acestui eveniment.

Cea de-a 40-a ediție ajunge în Bănie

Turneul de box a fost denumit astfel în memoria singurului boxer român, Nicolae Lica, care a cucerit aurul olimpic în anul 1956 la Melbourne, în Australia. A fost creat în anul 1972 și a devenit, în scurt timp, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din lumea boxului mondial datorită participării campionilor mondiali şi olimpici la box amator încă de la prima ediţie. În anul 2008, ediţia cu numărul 37 a competiţiei Centura de Aur „Nicolae Linca” a fost organizată la Constanţa şi a avut boxeri participanţi din 11 ţări. În perioada 2008- 2012, evenimentul a fost suspendat, iar în anul 2013 s-a întors în boxul românesc actual sub titulatura de „Turneul legendar şi cel mai important eveniment de box amator din România”.

„Evenimentul, având caracter internaţional, va beneficia de participarea sportivilor din ţări cu tradiţie în boxul amator, potenţial competitoare la Jocurile Olimpice din 2016 şi va confirma şi întări imaginea oraşului Craiova ca oraş cultural european, cultura implicând şi sportul”, se arată în raportul ce însoțește proiectul de hotărâre.